Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU RAČUNALI NA TOLIKU NAVALU

Stara vozačka dozvola od danas može da se menja putem interneta! Ljudi navalili i oborili sajt!

Autor: A. O. | 25.02.2014 - 18:13:00h | Komentara: 2

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim. Međutim, ova revolucionarna elektronska zamena papirnih vozačkih dozvola preko portala eUprave izgleda da se završila pre nego što je počela. Portal je pao zbog preopterećenja

Nova vozačka dozvola

Nova vozačka dozvola | Foto: Nebojša Marković

Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

Pao sajt

Ubrzo nakon što je objavljeno da građani mogu elektronskim putem da podnesu zahtev za zamenu vozačkih dozvola, sajt eurava.gov.rs je pao!

Mnogi korisnici su se suočili s velikim poteškoćama, pa nisu mogli da naprave svoj korisnički nalog kako bi podneli zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Neki nisu uspeli ni da otvore pomenuti sajt.

Tviter strana eUprave puna je žalbi nezadovoljnih korisnika koji navode da je sajt najverovatnije pao zbog prevelike posete.

Ipak, problem je rešen u toku dana i sada svi koji žele, mogu da se posluže ovom elektronskom uslugom.

- MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta - rekao je Vukić.


On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada.

Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija.


On je naglasio da je do sada MUP Srbije izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih dozvola novim.

Sve što je potrebno je da odete na sajt euprava.gov.rs. Najpre morate kreirati korisnički nalog, a zatim pratite dalja uputstva!

Poslednji komentari
  • Kaja Vreme: 25.02.2014 22:02h

    Pa nisu očekivali da je narod elektronski pismen, valjda su mislili da kasnimo 100 godina za civilizacijom - kao državna administracija.

  • VESNA KNEZEVIC Vreme: 27.02.2014 10:19h

    UPLATNICA KOJ SE DOBIJE OD MUPA ELEKTRONSKI NE MOZE DA SE UPLATI U POSTI NE PREPOZNAJE SIFRE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP