Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA SADA JE ZBRINUT

Starac koji je bio na ivici smrzavanja primljen na odeljenje kuršumlijskog doma zdravlja! (FOTO)

Autor: LJ.M. | 08.01.2015 - 16:42:00h | Komentara: 1

- Dragosije Mijailović (83), meštanin sela Žuč, koji je bio na ivici smrzavanja u napuštenoj školi, primljen je u sredu veče u kuršumlijski Dom zdravlja gde se i dalje nalazi stacionar ove ustanove

Starac je napokon zbrinut

Starac je napokon zbrinut

Lekari su ocenili da se starac nalazi u relativno dobrom zdravstvenom stanju za svoje godine, ali da je neuhranjen i promrzao. - Starac već nekoliko godina živi u ruiniranoj školi. Skoro je nepokretan, a poslednjih meseci su ga hranile komšije, koje su ga redovno obilazile – kaže jedan od poznanika. Mijailović nema porodicu, u selo Žuč došao je pre dvadeset pet godina, a pre toga je bio monah u jednom od kosovskih manastira. Donedavno je sakupljao drva i sam ložio vatru, ali je od ove zime to nemoguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.

U Centru za sovijalni rad u Kuršumliji upoznati su sa slučajem nesrećnog Mijailovića i naglašavaju da je on korisnik socijalne pomoći već 25 godina, odnosno od 1990. godine. – Radnici Centra za socijalni rad od 2010. godine pokušavaju da Mijailovića smeste u neku od porodica ili u Starački dom u Prokuplju. Međutim, on to kategorički odbija I ne želi da napusti svoje mesto prebivališta. Samo smo 2012. godine kada se razboleo, na kratko vreme uspeli da ga smestimo u jednu porodicu, ali čim se malo zalečio samovoljno je napustio I vratio se u svoje mesto stanovanja – kaže direktorka Centra za socijalni rad u Kuršumliji Nevena Dragović. Ona ističe da su radnici Centra poslednji put 5. decembra 2014. obišli Mijailovića I ponudili mu da ga smeste kod neke porodice ili u Dom starih, ali on nije hteo. – Pre četiri godine, završili smo sve papire da Mijailovića smestimo u Dom za negu starih lica u Prokuplju o trošku centra, ali kada je trebalo da se preseli on se predomislio a mi nemamo mehanizme da ga silom nateramo – dodaje direktorka.
I tokom daljeg savetodavnog rada Dragosije Mihajlović je uvek odbijao bilo koju drugu uslugu i pomoć Centra za socijalni rad u Kuršumliji, osim novčane socijalne pomoći. Inače, Dragosije Mijailović prima socijalnu pomoć koja iznosi 9. 346 dinara mesečno Kuršumliji. Centar će nastaviti da radi na njegovom daljem zbrinjavanju.
Poslednji komentari
  • Penzioner Vreme: 08.01.2015 19:39h

    Bravo za Centar za socijalni rad u Kuršumliji!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP