Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE PISANJA ALO!

Starčević leti iz Direktorata!

Autor: Ivana Kljajić | 21.01.2013 - 01:05:00h | Komentara: 25

Posle pisanja “Alo!” o skandaloznim poslovnim odlukama direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Nebojše Starčevića, Vlada Srbije konačno je rešila da ga smeni! Kako saznajemo, Starčevićevo razrešenje naći će se sutra na dnevnom redu sednice vlade uprkos velikom protivljenju ministra saobraćaja i predsednika Upravnog odbora Direktorata Milutina Mrkonjića.

Vladi konačno dozlogrdilo da plaća astronomsku kiriju Starčeviću i njegovim partnerima

Vladi konačno dozlogrdilo da plaća astronomsku kiriju Starčeviću i njegovim partnerima | Foto: M. Janković

- Mrkonjiću je pre četiri dana poručeno da mora da skloni Starčevića jer je tokom njegovog vođenja Direktorata bilo mnogo afera. Ova poslednja vezana za iznajmljivanje privatnih prostorija po višestruko višoj ceni od tržišne je kap koja je prelila čašu i ubrzala njegovu smenu. Mrkonjić je bio toliko besan zbog Starčevićevog razrešenja da je čak razbio mobilni telefon o pod - priča naš izvor.


Ministar saobraćaja juče nije želeo da komentariše Starčevićevo razrešenje niti ovaj događaj koji se desio u četvrtak u njegovom kabinetu.

Direktan povod za ubrzanu smenu Starčevića je otkriće “Alo!” da je po njegovom nalogu Direktorat preseljen iz državne zgrade u adaptirani garažni prostor privatne firme uz mesečnu rentu od čak 38.000 evra, što je četvorostruko više od tržišne cene. Za tri godine podstanarskog staža, iz Direktorata je u privatne ruke otišlo oko 1,5 miliona evra samo na ime ove kirije. Uz to, naš list je ranije pisao o nerezonskoj kadrovskoj politici direktora zahvaljujući kojoj se najmanje 15 rođaka i prijatelja Vuka i Danice Drašković smestilo na veoma dobro plaćene pozicije u Direktoratu.

Alo!

Alo!

U paketu sa Starčevićem, koji je kao kadar SPO u Direktorat došao u februaru 2009, vlada bi trebalo da smeni i njegovog zamenika Gorana Jovičića, koji je došao kao kadar demokrata. Srpska napredna stranka, kojoj po dogovoru unutar vladajuće koalicije pripada mesto direktora Direktorata, još nije odlučila ko će da nasledi Starčevića, a kako “Alo!” saznaje, ministarka energetike i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović lobira da se direktorska dužnost poveri Mirjani Čizmarov, koja je trenutno savetnik u pravnoj službi Direktorata, a bila je specijalni savetnik Starčevića i ključni čovek da se sporno preseljenje obavi.

Poslednji komentari
  • Vujadin Vreme: 21.01.2013 09:23h

    S kim ce sada Mrkonjic da se tali za prodaju srpskog neba, tj. za nekontorlisano izdavanje dozvola stranim kompanijama (bez reciprociteta)? A tek sta ce familija Boskovic, pa Vuk i dana licno za izdavanje privatne zgrade DCV-U... Au...

  • Nemanja Vreme: 21.01.2013 09:53h

    strasno sta rade patriote Srbi svojim sunarodnicima

  • Bane Vreme: 21.01.2013 10:56h

    ..moze razbiti telefon kad ga nije on kupio... a i opet ce mu kupiti drzava

  • duda Vreme: 21.01.2013 11:34h

    Au, a sto je ovo manji lopovluk od onog za sta je optuzen O. Dulic, bilo sta da uzmes neovlasceno ti si lopov, ne platite racune, seku vam struju, telefon, nemate grejanje, a ovi ojadili preduzeca, i jos se razmislja da li da ga sklone s mesta, ili, jos bolje, da mu nadju drugo mesto. Katastrofa, pa zar si ovo Vucicu obecao"?

  • nedjo Vreme: 21.01.2013 12:16h

    poslednja vrest: mrkonjicu novi telefon poklonila bekuta ana!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP