Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POD LUPOM

Starčević na obradi kod Miljka!

Autor: I. Kljajić - S. Vojinović | 10.01.2013 - 11:00:00h | Komentara: 11

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije već tri godine neometano produžava astronomsko skup najam prostorija od privatne firme „M invest“, iako je, kako saznaje „Alo!“, tim povodom reagovala i policija. Naš list je imao uvid u krivične prijave koje su u dva navrata predate policiji i u kojima se ukazuje na nezakonitost u postupku iznajmljivanja 1.530 kvadratnih metara poslovnog prostora u Novom Beogradu, uz mesečnu kiriju od oko 38.000 evra.

Prema rečima našeg izvora iz Direktorata, policijski inspektori su posetili ovu vladinu agenciju i kontrolisali ugovore i račune, ali ni do danas nije poznato šta je s tim predmetom urađeno.

Rasipnik: Nebojša Starčević

Rasipnik: Nebojša Starčević

 - Krivična prijava sa celom pratećom dokumentacijom upućena je prvo u junu 2010, a zatim i u maju 2012. Jednog dana je došlo desetak inspektora, češljali su ceo dan po papirima, uzimali izjave i na tome se završilo. Niko ne zna gde je taj predmet završio - ispričao nam je izvor iz Direktorata. Ipak, kako je za „Alo!“ juče potvđeno u MUP-u, ovaj predmet se trenutno nalazi u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

- Pripadnici SBPOK-a su postupili po anonimnoj krivičnoj prijavi i na osnovu onoga što smo prikupili ceo predmet smo prosledili Tužilaštvu za organizovani kriminal - rečeno nam je u policiji. Međutim, u tom tužilaštvu nismo mogli da dobijemo više informacija do zaključenja ovog broja. U Ministarstvu saobraćaja nisu odgovorili na naša pitanja u vezi s javašlukom u Direktoratu, iako je ova vladina direkcija u njihovoj nadležnosti.

Miljko Radisavljević

Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

 
Policija je, inače, uz krivičnu prijavu dobila i kopije mesečnih računa koje je Direktorat uplaćivao građevinskoj firmi „M invest“, a koje je „Alo!“ juče objavio. Nebojša Starčević, generalni direktor Direktorata, 2009. godine preselio je ovo vladino telo iz državne zgrade SIV 3 u adaptirani garažni prostor privatne firme „M invest“ na Bulevaru Zorana Đinđića 144v. Ova firma je za tri godine samo od te kirije zaradila oko 1,5 miliona evra. Luksuzan poslovni prostor iste kvadrature u srcu Beograda može se iznajmiti i za 10.000 evra.
Krivična prijava je podneta „zbog osnovane sumnje da je Nebojša Starčević zloupotrebio službeni položaj i nezakonito preselio Direktorat civilnog vazduhoplovstva iz mnogo boljeg i jeftinijeg državnog prostora u Omladinskih brigada 1 i za poslovni prostor Direktorata nezakonito izabrao neuslovan i mnogo skuplji privatni prostor od 1.530 kvadratnih metara u bivšoj garaži firme ‚M invest“‘. Dalje se objašnjava da je javnim oglasom tražen potpuno opremljen i servisiran prostor, sa rešenim parkingom i da se, uprkos tome, Direktorat obavezao da, uz osnovnu kiriju ugovorenu na 30.581 evro, istoj firmi plaća i naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta (mesečno oko 1.500 evra), servisne troškove (mesečno 5.378 evra) i zakupninu za 31 garažno mesto (mesečno 2.183 evra).
Poslednji komentari
  • OFK Vreme: 10.01.2013 12:20h

    Taj Starcevic je izuzetno opasan igrac.Bio je jedan od najmladjih direktora u propalom preduzecu Beko(vidi sliku,taj fazon odela i sad nosi)nemojte da vas zavara ova slika gde je ona kao dobar(vidi taj sta i ruke.kao poslusan)veliki je prevarant...a sa vaduhoplovstvom veze nema ..propali kadar SPO-a

  • mimica Vreme: 10.01.2013 12:45h

    I on će na kraju biti nagradjen statusom zaštićenog svedoka isto kao i bivši direktor -Galenike- Nenad Ognjenović. I sve će biti lepo i krasno a narodu će pleniti stvari zbog neplaćenih računa. Sram vas bilo! Najbolje bi bilo da sve predlozite za Nobelovu nagradu! Dosta priče predjite na dela . Ostavite ovaj jadni narod na miru. Nemojte ga više ponižavati lažnim aferama nikad nerešenim.

  • Mića Vreme: 10.01.2013 17:29h

    Starćević,iselio firmu iz državne zgrade za zakup koji toliko mnogo se plaća.Pa jer on toliko moćan da se protivi državi,nije on sam neka policija pročešlja i istrese tog prljavog stvora i nadasve siledjiju u državnim redovima i da se obelodani ko sve radi u toj firmi i koja su u današnjem vremenu primanja na čelu Smrdovičem.

  • Pera Vreme: 10.01.2013 18:14h

    Ja mislio da je ovaj lik vec odavno na izdrzavanju zatvorske kazne,a on nista manje vec opet propa;i direktor kao i u JATu,e,moja Srbijo kuda ides.

  • vidosavapajkovic Vreme: 10.01.2013 18:42h

    Starčevića je Vučić davno trebao da privede zakonu,davao je platu sam sebi koliku je hteo,vršio mobing nad zaposlenim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP