Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE PISANJA „ALO!“, VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU:

Starčević najuren iz Direktorata!

Autor: I. K. | 25.01.2013 - 00:16:00h | Komentara: 30

Vlada Srbije dala je juče šut-kartu direktoru Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV) Nebojši Starčeviću, o čijim je skandaloznim poslovnim potezima „Alo!“ pisao u seriji tekstova. Za njegovog naslednika imenovan je Milan Živanović, kadar Srpske napredne stranke i bivši direktor „Jat keteringa“.

Skandalozni  poslovni potezi  koštali ga fotelje:  Nebojša Starčević

Skandalozni poslovni potezi koštali ga fotelje: Nebojša Starčević | Foto: RAS Marija Janković

Direktan povod za ubrzanu smenu Starčevića je otkriće „Alo!“ da je po njegovom nalogu Direktorat preseljen iz državne zgrade u adaptirani garažni prostor privatne firme uz mesečnu rentu od čak 38.000 evra, što je četvorostruko više od tržišne cene. Inače, od kada je u februaru 2009. Starčević kao kadar SPO postavljen za direktora, u Direktoratu je zaposleno nekoliko bliskih rođaka i prijatelja porodice Drašković, o čemu je „Alo!“ pisao još letos.

Vlajko Senić u Svetskoj banci

Funkcioner URS-a Vlajko Senić razrešen je dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu finansija jer ga je vlada juče imenovala za predstavnika Srbije u Svetskoj banci. Na sednici vlade je Duško Lopandić imenovan za novog ambasadora Srbije pri EU, koji na novu dužnost ide sa mesta pomoćnika ministra spoljnih poslova za evropske integracije.

Među njima su Sonja Marković, setričina Bebe, rođene sestre Danice Drašković, koja je dovedena na mesto direktora za pravne poslove i ljudske resurse. U DCV-u rade i Sara Skadrić, ćerka Danine sestričine Nataše, potom Danilo Đukić, blizak prijatelj porodice Drašković, Irena Miljanić, sestra bliznakinja direktorke Sajma i Danine prijateljice Snežane Smiljanić.
Draškovići su se potrudili da u Direktoratu uhlebe i izvesnog Jona Fernandeza, koji je, kako saznajemo, sin profesora koji je Vukovu knjigu „Doktor Aron“ preveo na španski jezik. Pored toga, „Alo!“ je objavio i da je direktor Starčević na ime konsultantskih usluga svakog meseca izvesnoj Aleksandri Stanisavljević isplaćivao skoro 300.000 dinara, a posle našeg otkrića, ona je raskinula ugovor s Direktoratom. Ova vladina agencija je možda i najpoželjniji poligon za podmirivanje rođačkih i partijskih kadrova jer uživa državne nadležnosti, a plate su usklađene sa evropskim.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 25.01.2013 08:46h

    Vuk sa svojom ženom su najveće štetočine u ovoj zemlji, a ovaj jadnik pre nego ode na drugu funkciju da prvo vrati pare do dinara.

  • Taktika Vreme: 25.01.2013 09:17h

    Plus sin Frenkija Simatovica, pa zena Srdjana Sreckovica, pa zena Slobodana Milosavljevica, pa... bar pola zaposlenih u DCV. Zar mislite da ce novi direktor, jedan od osnivaca SPO i dojucerasnji njihov funkcioner, da menja stanje stvari? I ptice na grani znaju da je postignut dogovor da SPO preda Novi Sad u zamenu za DCV. I tako se zaista desilo, a da li je direktor Starcevic ili Zivanovic, to je potpuno svejedno. Dokaz - izjave funkcionera SPO da ce podrzavati Vladu (za protivuslugu niko nije smenjen ni iz jednog javnog preduzeca).

  • ljuba Vreme: 25.01.2013 13:50h

    Ovaj lik je bruka i sramota SPO i političke scene Srbije

  • CELIK Vreme: 25.01.2013 18:12h

    Ljudi ,ne lozite se ,ostao je kao savetnik sa nizom platom cca 300 soma

  • Irena Bjelotomic Vreme: 25.01.2013 21:59h

    Nas nas direktor vodi svuda sa sobom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP