Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL

Starčević postavio „sirupdžiju“
za direktora bezbednosti

Autor: I.K. | 14.01.2013 - 13:38:00h | Komentara: 4

Posle pisanja o skandaloznoj odluci da Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije iz državne zgrade preseli u prostorije privatne firme za četiri puta veću cenu od tržišne, redakcija “Alo!” otkrila je još jedan biser direktora ovog državnog organa Nebojše Starčevića.

Starčević je na jednu od najodgovornijih i najplaćenijih pozicija u Direktoratu (plata oko 450.000 dinara) postavio Nenada Petrovića, čija se diploma, prema zaključku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu, morala proglasiti ništavnom jer je stečena protivno zakonu i statutu Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu!

Leti iz Direktorata: Nebojša Starčević

Sporno kadriranje u Direktoratu: Nebojša Starčević | Foto: A. Isaković

“Alo!” je došao u posed dokumentacije, na osnovu koje je pomenuti sekretarijat pro-veravao nezakonitost u okončanju studija studenta Nenada Petrovića i koja otkriva da je aktuelni direktor Direkcije za sigurnost i nadzor vazdušnog saobraćaja diplomirao 1. jula 2004, i to na temi “Projekat sistema za skladištenje sirupa”! Uprkos zaključku sekretarijata da su se “stekli uslovi za oglašavanje diplome Nenada Petrovića ništavnom”, ovaj državni službenik ne samo da nije ostao bez osporenih kvalifikacija već je, kako stoji u zvaničnoj biografiji, u međuvremenu uspeo i da magistrira na istom fakultetu.

Fantomski ispiti
Prema obrazloženju u dopisu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Petrović je upisan na treću godinu studija iako je imao pravo da se upiše samo na prvu.
- Nenad Petrović je polagao ispite iz nastavnih predmeta druge i treće godine studija iako nije položio ispite iz predmeta s prve godine studija i istog dana je polagao ispite iz prve i druge godine studija. Nijedna prijava za polaganje ispita nema datum podnošenja prijave niti rok za koji se prijavljuje ispit, a neke nemaju ni osnovne podatke o studentu... - samo je deo zamerki sekretarijata.

Kako se navodi u informaciji sekretarijata koji je vršio proveru, utvrđeno je da je Petrović završio Višu vazduhoplovnu školu “Jata” u Beogradu, koja nije u sistemu obrazovanja Republike Srbije, da se završavanjem ove škole stiče više obrazovanje kao interna kvalifikacija za rad u vazduhoplovnim organizacijama i da nema javno priznati karakter.
- Iz dostavljene dokumentacije jasno proizilazi da Nenad Petrović ispitne obaveze nije ispunio na način i po postupku propisanom zakonom niti je poštovan zakon kod upisa na fakultet, te su se stekli uslovi za oglašavanje diplome Nenada Petrovića ništavnom - navodi se u zaključku sekretarijata.
“Alo!” je juče pokušao da stupi u kontakt i s Petrovićem i sa Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin”, ali ni na jednoj adresi nije uspeo da dobije više informacija o ovom slučaju.
Poslednji komentari
  • LL Vreme: 14.01.2013 19:02h

    Apsolutna istina!!! Zasto nema reakcije drzavnih organa??? Zasto nema reakcije srpske vazduhoplovne privrede??? Kako iko ocekuje da ce biti bolje ako se na ovakve korumpirane, kriminalne pojave cuti???

  • paja Vreme: 15.01.2013 09:06h

    pa dobro..ajde da vidimo da li smo drzava ili nismo..

  • DCV Vreme: 15.01.2013 18:52h

    Da je Petrovic jedini...

  • Neverovatno Vreme: 20.01.2013 14:39h

    Sta vise cekaju i sto ne smene ovog coveka? Napadali su Mirkovica da nema vazduhoplovnog iskustva za DCV. A ovaj Starcevic ga je sticao u Jatu. Tamo su ga poslali da se uci drugari iz SPO-a, posto je Jat vec tad oronuo pa nije steta ako ga jos malo upropasti. Pored svega toga Starcevic i dan danas zaposljava svoje neuke i vazduhoplovno neobrazovane ljude na jako odgovorna mesta. CV diplomiranih inzenjera nece ni da pogledaju. Svi cute - zasto i dokle?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP