Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPECIJALNA GOŠĆA BRANKICA STANKOVIĆ

Startovala „Blicova škola novinarstva“ kompanije "Ringier Axel Springer" (FOTO)

Autor: Beta | 21.01.2014 - 14:15:00h | Komentara: 0

Danas je u kompaniji "Ringier Axel Springer" zvanično počela sa radom „Blicova škola novinarstva“.

brankica stanković

Specijalna gošća: Brankica Stanković | Foto: Željko Šafar

Specijalne gošće bile su novinarka i urednica emisije "Insajder", Brankica Stanković i novinarka Insajdera Irena Stević. Osim njih, prisutnima su se obratili generalni direktor kompanije "Ringier Axel Springer" Jelena Drakulić Petrović, glavni urednik integrisane redakcije Veselin Simonović i urednik - predavač u „Blicovoj školi novinarstva“ Milenko Vasović.


„Blicova škole novinarstva“ će trajati tri meseca. Prvu grupu činiće 40 polaznika. Misija “Blicove škole novinarstva” je da polaznici nadograde znanja iz novinarstva, u zanatskom i tehnološkom smislu, da steknu samopouzdanje, upoznaju se sa suštinom nezavisnog i istraživačkog novinarstva.

blicova škola novinarstva

Prvi kurs trajaće do kraja marta i obuhvatiće 40 polaznika | Foto: Željko Šafar

„Kompanija će na sve načine, a pre svega finansijski, podržati „Blicovu školu novinarstva“ i profesionalni razvoj svojih novinara. Ponekad mi se čini da je novinarstvo u krizi i da mu je potrebno pomoći da ponovo stane na noge. Volela bih da za godinu dana, na ovom istom mestu, vidimo fenomenalne mlade i edukovane novinare koje će ova škola proizvesti”, izjavila je generalni direktor kompanije "Ringier Axel Springer" Jelena Drakulić Petrović.

blicova škola novinarstva

Stankovićeva istakla da novinari moraju da se bore | Foto: Željko Šafar

Brankica Stanković je konstatovala da je svaka škola novinarstva dragocena i preko potrebna. Dalje je navela: “Novinari se danas nalaze pred velikim izazovima. Moraju da se izbore za svoj prostor i svoje teme uprkos cenzuri i pritiscima koji stižu sa svih strana”.

Irena Stević je dodala: “Novinarstvo je posao koji zahteva veliku odgovornost, a samim tim i dobru obučenost onih koji ga obavljaju”.

“Zadovoljan sam i srećan što je počela „Blicova škola novinarstva" iz više razloga. Novinarstvo je danas mnogo brže, veća je konkurencija, tehnologija je napredovala i urednici nemaju vremena da se posvete novinarima”, rekao je Veselin Simonović.

blicova škola novinarstva

Vasović rekao da je učenje jedini spas | Foto: Željko Šafar

Milenko Vasović urednik - predavač u „Blicovoj školi novinarstva“ istakao je: „Mislim da je učenje jedini spas za profesiju i za nas pojedinačno. Opšti utisak je da je profesija pala nisko, a to je trend koji pogađa ceo svet. Jedini izlaz je u tome da radimo na sebi, da svaki dan učimo i da ne dozvolimo da drugi rade nas”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP