Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALO LI JE

Stečajni upravnici koštaju državu 20 miliona evra!

Autor: A.O. | 15.07.2014 - 09:35:00h | Komentara: 1

Uspešni stečajni upravnici, prema važećim propisima, imaju pravo na posebne nagrade za svoj rad. Visina nagrade ne zavisi od broja predmeta.

Čovek, put, biznismen

Stečajnim upravnicima u Srbiji je na ime nagrada, od kada su uvedene sredinom 2005. godine, isplaćeno čak 1,82 milijarde dinara, što je oko 15 miliona evra! Kada se na ovo doda još 519 miliona dinara na ime naknada za rad, dobije se iznos veći od 2,3 milijarde dinara, koliko im je ukupno isplaćeno od prodate imovine preduzeća u stečaju, prenosi Telegraf.
Upravnici sa zvaničnom licencom, trenutno se staraju o imovini vrednoj čak 284,5 milijardi dinara, odnosno od oko 2,5 milijardi evra. Toliko, prema zvaničnim podacima, iznosi likvidaciona vrednost imovine, ukupno 1.901, od 1.949 preduzeća u stečaju.
Uspešni stečajni upravnici, prema važećim propisima, imaju pravo na posebne nagrade za svoj rad. Visina nagrade ne zavisi od broja predmeta. Ali, šansa za nagradu svakako se uvećava sa povećanjem broja slučajeva na kojima upravnik radi. Pa tako imamo situaciju da od 329 aktivnih stečajnih upravnika, čak 54 ne vodi nijedan slučaj. Ali, zato ima onih koji istovremeno vode i više od 30 stečajnih postupaka!
Ubedljivi rekorder po broju dodeljenih stečajnih postupaka koje istovremeno vodi je Petar Vulović, iz Kraljeva, trenutno stečajni upravnik u čak 39 firmi. Po 20 predmeta imaju Drakul Igor iz Beograda i Pešić Dragan i Mile Denić iz Leskovca.
Pored njih, još 53 stečajna upravnika angažovano je u više od 10 preduzeća istovremeno. Podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika pokazuju da svega 57 ljudi rešava sudbinu čak 787 firmi u stečaju!
Poslednji komentari
  • milomir.dv Vreme: 15.07.2014 09:51h

    Ispada da je Saša Radulović pile za pojedince.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP