Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEŽE U SRBIJU ZBOG NEMAŠTINE

Stefanović: 60.000 Albanaca želi srpski pasoš! (VIDEO)

Autor: Agencije / Blic | 06.02.2015 - 11:30:00h | Komentara: 6

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u poslednjih 48 sati uhapšeno 290 osoba, većinom Albanaca sa Kosova koji su pokušali da ilegalno pređu granicu Srbije i Mađarske.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: RAS

Podignuto je 256 prekršajnih prijava i 15 krivičnih prijava protiv krijumčara i zaplenjeno je 15 vozila, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija u Beogradu.

On je kazao da svako ko zloupotrebljava slobodu kretanja čini prekršaj.
Stefanović je najavio da će u ponedeljak u Beogradu razgovarati sa direktorom policije Nemačke o problemu ilegalnih migranata i lažnih azilanata.

"Imamo 60.000 i više zahteva Albanaca sa Kosova i Metohije za izdavanje pasoša naše države", rekao je Stefanović nakon što je sa ambasadorom Švedske Kristerom Aspom potpisao Protokol o sprovođenju Sporazuma Srbije i Evropske zajednice o readmisiji lica koja nezakonito borave.


Stefanović je novinarima kazao da on to tumači kao njihovu želju da Srbija bude njihova zemlja.


"Jedan veći broj Albanaca želi da prizna Srbiju kao svoju zemlju. Ja to tumačim tako", zaključio je Stefanović.

Albanci

Albanci na stanici

Na stotine albanskih porodica svakodnevno odlaze autobusima iz južne srpske pokrajine, dok prevoznici zadovoljno trljaju rukama zbog nenadanih zarada.

Da je nezapamćen broj Albanaca s Kosova pristigao u Suboticu, potvrđeno je i na autobuskoj stanici tog grada.


- Najveća gužva je subotom. Ne pristižu baš svaki dan, ali svakako se ovako nešto nije dešavalo u prošlosti - kažu na autobuskoj stanici u Subotici.


Prvi cilj Albanaca s Kosova je upravo ovaj grad, u koji putuju direktno ili preko Beograda, a potom se masovno prebacuju u Mađarsku, odnosno u Evropsku uniju.


- Nemam više od čega decu da prehranim. Čuo sam da Nemačka, Švajcarska i Francuska daju azile, pa sam krenuo na put. Nije mi bitno gde ću da budem. Čak i da ostanem u Mađarskoj, bolje je nego na Kosovu. Vlasti prete i govore kako se ovo mora sprečiti zbog integracija, ali oni ovo ne mogu zaustaviti jer nemamo od čega da živimo. Platio sam 300 evra čoveku koji će me prevesti u Mađarsku, a za dalje ćemo videti - kaže B. K. (39) za "Blic", koji je smešten u hotelu u Subotici i ovih dana planira prelazak u Mađarsku.

Rodbina koja dolazi da isprati svoje najmilije mahom pokušava da ih odgovori od ovog poteza u strahu da bi mogli biti uhapšeni i deportovani nazad na Kosovo.


Međutim, narod koji je na ivici egzistencije ne preza ni od kakvih kazni, pa se tako broj onih koji odlaze iz dana u dan povećava.

Poslednji komentari
  • vucko Vreme: 06.02.2015 11:59h

    Zasto idu daljim putem.Zasto neidu preko njima bratske drzave HR.

  • Voste Vreme: 06.02.2015 13:13h

    "Jedan veći broj Albanaca želi da prizna Srbiju kao svoju zemlju. Ja to tumačim tako", zaključio je Stefanović. Tako su i Kosovo naseljavali, pa gdje je sad AP KiM!?

  • vera Vreme: 06.02.2015 13:57h

    ni slucajno im netreba dati drzavljanstvo jer ce ih za dvadeset godina biti minimum pola miliona. Tako je bilo posle drugog svetskog rata bezali su iz Albanije a Tito im davao drzavljanstvo pa sta smo u ne dako davnoj proslosti docekali. Otese nam KiM. Mozda je neko napravio projekat da se to isto u buducnosti desi i sa ostalim delom Srbije.

  • somborac Vreme: 06.02.2015 14:23h

    Ovo je scenario za destabilizaciju juga Srbije.

  • mili Vreme: 06.02.2015 19:06h

    ma kako je glup taj stefanovic ko bi zeleo srbiju i srpski pasos kad je jedna od najsiromasnijih drzava na svetu. ljudi idu kroz srbiju za nemacku i svajcarsku a ne ostaju u srbiji . kakva laz jebo te ni deca to ne bi poverovala

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP