Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROVOKACIJA

Stefanović: Dron unet iz Italije, inspirator albanska vlast!

Autor: Agencije | 10.11.2014 - 21:00:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večera da je incident na fudbalskoj utakmici između Srbije iAlbanije izazvao albanski državljanin koji je dron u Srbiju uneo iz Italije, a izrazio je i uverenje da su inspiratori u albanskoj vlasti.

- Mi radimo na izmenama i dopunama zakona koje će regulisati ovu sferu, pošto nije neazkonito posedovati dron - kazao je Stefanović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dron na stadionu u Beogradu samo je početak noćne more

Dron na stadionu u Beogradu | Foto: M. Metlaš

 
On je naveo da uveren da je incident sa dronom "inspirisan albanskim vlastima".
- Nisu slučajna sva ona dešavanja na stadionima u tom trenutku. Očigledno je da je to bilo dobro organizovano. Mislim da će istraga pokazati da ovakva provokacija uvek ide protiv onoga ko je spreman da je organizuje - kazao je Stefanović.
Ministar je takođe rekao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić državnički odgovorio na provokaciju albanskog premijera Edija Rame o Kosovu, na konferenciji za novinare.

- Vučić je odgovorio državnički, u okviru zaštite interesa naših građana. Bio sam iznenađen jednim potpuno nediplomatskim tonom, jednom brutalnom provokacijom, ali to više govori o premijeru Albanije nego o nama kao domaćinima, jer mi smo sve učinili da ova poseta prođe civilizovano i pristojno - naglasio je Stefanović.

- Mislim da je premijer odlično odgovorio i da je taj odgovor bio prava mera da se pokaže da Srbija poštuje i svoje goste, ali pre svega, poštuje interese svog naroda i svoje države - ocenio je ministar, ističući da je bio ponosan na reakciju predsednika srpske vlade kada je veoma oštro, potpuno ispravno, odgovorio na Raminu izjavu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP