Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLEDICE POPLAVA

Stefanović: Još dve osobe se vode kao nestale!

Autor: Tanjug | 04.07.2014 - 13:36:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se još dve osobe vode kao nestale posle poplava koje su zadesile Srbiju.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Đ. Kojadinović

Reč je o Vukosavi Obradović i Spomenki Marković, naveo je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, gde je podneo Informaciju o radu MUP u 2014. godini.

Tokom debate o toj informaciji, Stefanović je, odgovarajući na pitanja šefa poslaničke grupe NDS Marka Djurišića, istakao da je broj nastaradalih ostao isti.
Djurišića je interesovalo i dokle se stiglo sa istragom u vezi sa obaranjem sajtova Peščanika i dnevnog lista Kurir, a ministar je odgovorio da je, kada je reč o prvom, zatražena pomoć iz inostranstva, jer je utvrdjeno da je taj sajt napadnut van zemlje.
Stefanović je precizirao da se Srbija za pomoć obratila Rusiji, Kanadi, Japanu i drugim zemljama, da su neke informacije već pristigle, da se obrađuju, ali da su potrebni i sudski nalozi da bi se taj posao do kraja uradio.

Sajt Kurira je napadnut iz Hrvatske, to smo utvrdili, zbog nekih tekstova u vezi sa nastupom hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Brazilu, imamo osnovane sumnje koja su to lica učinila, ali je pitanje da li ćemo imati dovoljno dokaza za njihovo procesuiranje, odgovorio je Stefanović.

Predstavljajući poslanicima plan aktivnosti MUP-a u narednom periodu, Stefanović je rekao da očekuje da se novi zakon o policiji, koji bi trebalo da uvede drugačiji način organizacije MUP-a, nadje u Skupštini Srbije do kraja 2014. godine.
Stefanović je, takodje rekao, da se radi na još osam zakonskih rešenja, medju koijma su zakoni o oružju i municiji, o okupljanju gradjana, o odbrani od grada, o bezbednosti saobraćaja na putevima...

Govoreći o popunjenosti policijskih urpava, ministar je rekao da će uskoro u Novi Pazar biti upućeno 70 pripadnika policije, koji 18. jula završavaju srednju policijsku školu, dok će njih 200 biti upućeno u Novi Sad.

Poslanika SPO Žiku Gojkovića interesovalo je stanje vozila i tehničke opremljenosti Sektora za vanredne operacije.

Stefanović je rekao da je u toj oblasti stanje prilično loše, da su neki helikopteri stari koliko i on, a neka vatrogasna vozila kao njegov otac.

U narednih 50 godina moemo očekivati sve više poplava i poara, moramo uloiti u prevenciju, jer se ona ispalti - na svaki evro uoloen u prevenciju sprečićemo sedam evra štete, preczirao je ministar Stefanović.

Predstavljajući poslaniciama Informaciju o radu MUP, ministar je rekao da je ukupan kriminal na teritoriji Srbije smanjen za 22 odsto od aprila do juna, a da se najveći broj krivičnih dela izvrši u Beogradu.

On je dodao da se u glavnom gradu izvrši 45 do 60 odsto ukupnih kriminalnih dela.
U 2014. godini je, kako je dodao, preduzet niz koraka da se smanji kriminalitet, a naveo je da je otkriveno pet organizovanih kriminalnih grupa, sa ukupno 48 članova, i to tri grupe koje su se bavile finansijskim kriminalom, i dve narko grupe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP