Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE ŽALBE ZAŠTITNIKA GRAĐANA

Stefanović: Nek se Janković javi policiji

Autor: Tanjug | 21.01.2015 - 17:09:00h | Komentara: 5

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas Zaštitnika građana Sašu Jankovića da se obrati policiji u vezi sa pretnjama za koje kaže da ih dobija posle podnošenja krivičnih prijava protiv dvojice pripadnika VBA.

Nebojša Stefanović Foto: Emil Čonkić

Nebojša Stefanović Foto: Emil Čonkić

- Ako smatra da postoji osnov da se utvrde određene mere koje bi obezbedile njegovo bezbedno funkcionisanje, pozivam ga da se obrati policiji ili tužilaštvu i da pristupimo merama i radnjama da i njemu, kao i drugim građanima Srbije, obezbedimo sigurnost, ukoliko je ugrožen - rekao je Stefanović.

Janković je gostujući na TVN1 rekao se ne oseća bezbedno zbog pretnji koje dobija, te da su na njegov račun poslednjih dana izrečene najružnije diskvalifikacije, kao i da on podriva sistem bezbednosti.
Govoreći o krivičnim prijavama koje je obmusman podneo protiv pripadnika VBA, a za koje tvrdi da su zasnovane isključivo na dokumentima MUP-a, Stefanović kaže da je Sektor unutrašnje kontrole jedini koji je u MUP nadležan da kontroliše zakonitost u postupcima policije.

Sektor, međutim, ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi Janković, te da to nije stav MUP-a. Stefanović je podsetio da je nakon incidenta, koji se dogodio tokom prošlogodišnje Parade ponosa, Sektor kontrole po nalogu tužioca obavio detaljnu istragu o dogadjaju, prikupio materijalne dokaze, obavio razgovor sa svedocima i civilima koji su se nalazili u blizini, kao i sa učesnicima dogadjaja.

Nakon toga je, dodao je, Sektor podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužiocu protiv sedam pripadnika Žandarmerije.

- Ni u jednom trenutku Sektor ne tvrdi ono što u svojim izjavama govori Janković i to nije stav MUP-a, kako se nepravilno navodi. Jedino gde se slični navodi pojavljuju je u izjavama sedmorice pripadnika Žandarmerije, protiv kojih je Sektor podneo prijave - rekao je Stefanović.

MUP u ovom slučaju "niti sudi niti presuđuje" i to ostavlja sudu, rekao je ministar i pozvao druge učesnike u političkom i javnom životu da to ne čine.

- Presude donose sudovi, a sve ostalo ja vidim kao deo odredjenih težnji, političkih nastupa u medijima različitih ljudi, ali pozivam sve da ne prejudiciramo ishod na sudu - rekao je Stefanović.

Ombudsman Janković saopštio je 14. januara da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave Vojne policije zbog napada na pripadnike Žandarmerije kada su se žandarmi sukobili sa četiri osobe, od kojih su dve braća premijera Srbije i gradonačelnika Beograda.
Poslednji komentari
  • sone bre Vreme: 21.01.2015 17:24h

    Nadjoste li ko je falsifikovao licnu kartu Vodjinom Bratu ?

  • Pera Vreme: 21.01.2015 21:18h

    Janković priča sve kako bi destabilizovao rad ove vlade. Svi mi znamo iz čije se kuhinje zapravo spremaju takve gluposti.

  • Sibin Vreme: 21.01.2015 21:32h

    Upornost, hrabrost, jedinstvo i jak SNS je sve što nam treba da bi uspeli da se izvučemo iz ovog blata u koje smo zapali zahvaljujući onima kojima ni ime neću da spomenem.

  • Joca Vreme: 22.01.2015 10:25h

    Znaci, Jankovic mora da ode u najblizu policijsku stanicu i da preda zahtev. Stefanovic nije rekao da li se placa taksa na podneti zahtev? Ko se ovde segaci?

  • Justicija Vreme: 22.01.2015 19:49h

    Sasa, sve pohvale i podrska! Svi vide o cemu se radi. Ne dozvolite da vas uplase, ne verujem da ce jos dugo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP