Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAĆI REŠENJE ZA MIGRANTE

Stefanović: Nije moguće zatvaranje granice sa Mađarskom

Autor: Tanjug | 13.06.2015 - 18:51:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da prema međunarodnom pravu Mađarska ne bi mogla da zatvori granicu prema Srbiji kako bi zaustavila priliv migranata i da mađarski premijer Viktor Orban nije u tom kontekstu ni dao izjavu.

Naložio istragu: Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Dušan Milenković

- Ja sam pažljivo čitao izjavu gospodina Orbana, nijednom nije rekao da će zatvoriti granicu, to bi po međunarodnom pravu bilo nemoguće, rekao je Stefanović ogovarajući na pitanje na Zemunskom keju.

Prema njegovim rečima, čitava Evropa ima sve više problema sa ogromnim brojem migranata koji dolaze na njenu teritoriju.

To kako je naveo, više nije samo problem migracija već i ekonomije, a i Srbija se suočava sa sve većim brojem migranata, čiji broj u prvih pet meseci ove godine premašio broj migranata koji su stigli prošle godine.

Stefanović je izrazio očekivanje da će se ovaj problem rešavati donošenjem novog zakona o azilu i poboljšanjem komunikacije sa evropskim institucijama.

- Razgovaraćemo i sa mađarskim kolegama i sa svima drugima, jer Srbija ne može da bude sama u ovome. Nama najveći broj azilanata stiže upravo iz zemalja EU iz Grčke i Bugarske i preko nas idu u druge zemlje EU. Ovo je problem na kome mora da se zajednički radi i videćemo kako će se ta situacija dalje razvijati, naglasio je ministar.
Stefanović je ukazao da će država obezbediti migrantima finansijsku pomoć, kao i sve što može da ti ljudi budu bezbedni u našoj zemlji. Većina tih ljudi, kako je ukazao, ne dolazi da bi ovde ostala, već Srbiju doživljavaju kao zemlju tranzita.
- Mi ne možemo da dozvolimo svima onima, koji pre svega iz ekonomskih razloga žele da se nasele, jer to ne bi bilo moguće iz finansijskih razloga. Ali naravno, Srbija ima obaveze da prihvati ljude koji dolaze iz država koje su pogodjene ratnim razaranjima, naglasio je Stefanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP