Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPREDAK

Stefanović: Novi dokazi u slučaju ubistva braće Bitići!

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 16:41:00h | Komentara: 4

U istrazi o ubistvu braće Bitići napravljen je značajan napredak i sada imamo neke nove dokaze, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da očekuje da će taj slučaj biti rasvetljen.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

On je precizirao da novi dokazi ukazuju da je bilo još osoba na mestu gde je izvršen zločin kao i da su ti dokazi proistekli iz baza mobilne telefonije i listinga telefona.


"Prvi deo istrage je uradjen veoma loše i promašeni su i propušteni neki krucijalni dokazi. Mi danas imamo neke nove dokaze", rekao je Stefanović Tanjugu.

On je rekao i da nije urađeno veštačenje naoružanja koje je bilo 1999. godine u upotrebi kod nekih od osumnjičenih, ali da je MUP došao u posed tog naoružanja i da se veštačenja rade.

"Uz nekoliko drugih materijalnih dokaza...mislim da smo napravili značajniji napredak nego što je bilo uradjeno do sada i ja se nadam da ćemo i ovo ubistvo rasvetliti", rekao je Stefanović.

Braća Bitići ubijena su u julu 1999. godine, na policijskom poligonu u Petrovom selu, neposredno nakon završetka ratnih operacija na Kosovu.

Oni su se borili u sastavu “Atlantske brigade” Oslobodilačke vojske Kosova. Bili su američki državljani, rođeni u Ilinoisu, u Čikagu. Pri ulasku u tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, na teritoriju Kosova, ušli su iz Albanije, bez evidencije kod državnih organa.

Tela 23-godišnjeg Agrona, dve godine mlađeg Mehmeta i 25-godišnjeg Ilije Bitića pronađena su 2001. godine na površini masovne grobnice u Petrovom selu kod Kladova.

U grobnicama u Petrovom Selu pronađena su tela još 67 muškaraca i sedam žena sa Kosova.

Poslednji komentari
  • grga Vreme: 01.06.2015 16:56h

    Kakve bre dokaze posle ovoliko godina? Ako ste nasli nekoga da lazno svedoci to vam nisu nikakvi dokazi. Da je moglo dokazali bi odavno. Opet neka namestaljka da bi se uvukli Amerima posto Vucic ide u posetu. Kao da su Ameri ludi i kao da, ih mnogo zanimaju dva Sip-tara nego imaju pravo da nas vuku za rep uvek kad treba.

  • mr Vreme: 01.06.2015 17:32h

    Stefanoviću dokle ste stigli sa istragom ko je poubijao srpsku decu na KiM, ko je vadio organe živim Srbima sa KiM, gde su nestale hiljade otetih Srba sa KiM, ko i danas pali srpsku imovinu po KiM, ko,....,?Čije li ste vi sluge i dokle?

  • B54 Vreme: 01.06.2015 18:30h

    I, mislite da ćete sa ovom pričom "preveslati" amerikance i Bajdena? Ooooo, jadni ljudi....

  • Dr Iggyy Vreme: 01.06.2015 22:12h

    U sumanutom NATO bombardovanju naše zemlje, predvođenog od strane SAD, u trajanju 78 dana i noći u 30.000 vazdušnih naleta i ispaljenih 50.000 razornih projektila - stradalo je dve i po hiljade ljudi: 500 civila, među njima 79 dece. Ranjeno je 12.500 stanovnika. Pominjem: krv i jauke ljudi na pijaci u Nišu, posle izručenja kasetnih bombi. U porodici Rakić u Batajnici, ubijena je trogodišnja Milice. Na njivi u Ribnici kod Vranja, poginula je devojčica Irena Mitić (15) dok je sa ocem sejala kukuruz. Zagrljeni, stradali maturanti gimnazije Milan Ignjatović i Gordana Nikolić. U vozu, raketama zaustavljenom i spaljenom u Grdeličkoj klisuri nastradali Ivan i Ana Marković, inženjeri hemije u leskovačkom "Zdravlju". Na mostu u Varvarinu, pod bombama ugašen život briljantne matematičarke Sanje Milenković. Dobro bi bilo, kada Ameri pitaju za braću Bitići, američki državljani, postavi se pitanje gore pomenute i nepomenute žrtve. Pošteno bi bilo prema nastradalim našim građanima i građankama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP