Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE

Stefanović: Okanite se kriminala, nema milosti prema lopovima!

Autor: Nedeljnik | 22.05.2014 - 14:04:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u razgovoru za Nedeljnik da se grdno varaju svi koji misle da policija neće adekvatno odgovoriti na bilo koje vidove kriminaliteta u bilo kom delu države zbog toga što su pripadnici MUP-a pojačano angažovani na pomoći ugroženim područjima.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović

- Policijske uprave su apsolutno spremne u svim gradovima i opštinama i za narkodilere, kriminalce, provalnike, za razbojnike, za sve koji na bilo koji način krše zakon. Nikome nećemo progledati kroz prste. Zapravo, imaće snažan odgovor policije. Poručujem svima da se generalno okanu kriminala, a pogotovo u ovim vremenima kada je državni prioritet da se pomogne ljudima koji su ostali bez domova – naveo je Stefanović.

On je istakao da je ponosan na pripadnike MUP-a zbog njihovog požrtvovanja u danonoćnom pomaganju ljudima i spasavanju života u poplavama ugroženim područjima. Govoreći o krađama, ministar je ocenio da je poražavajuća ljudska drskost kada se neko usudi da u gradu koji je uništen pokrade građane koji su evakuisani.

- Policija apsolutno neće imati milosti prema lopovima. Postupaćemo u skladu sa zakonom i svaka krađa biće kvalifikovana kao teško krivično delo zbog posebnih okolnosti – rekao je Stefanović i dodao da se malo menjaju ti stereotipi koji vladaju u našem društvu o policiji.

Uživao na  žurki: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Masanori Jošida

- Niko u zemlji nema potrebe da sumnja da li policija može da odgovori bilo kom zadatku ili izazovu – poručio je Stefanović, ali i ukazao da manjina kvari utisak o policiji.

- Ne treba bežati ni od činjenica, moramo da pogledamo istini u oči. Naravno da postoji i korupcija unutar policije. Naravno da postoje pojedinci koji bacaju ljagu na ovu tešku i časnu profesiju. Ima i onih koji su nas u prethodnom periodu u negativnom kontekstu zadužili kod naroda. Na žalost, kroz njihove poteze građani gledaju na celu policiju. Ali oni su manjina. Najveći broj, više od 95 odsto pripadnika policije, je čestit, iskren, vredan i došli su u policiju da bi radili za državu. Oni ne koriste uniformu da bi se zaštitili od krivičnih dela – rekao je Stefanović.

Ministar policije je za najnoviji Nedeljnik govorio i o svojim ličnim impresijama tokom spasavanja i evakuacije ljudi iz poplavljenih područja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP