Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POZIV

Stefanović pozvao Rome da konkurišu za rad u policiji

Autor: Beta | 08.04.2015 - 21:27:00h | Komentara: 4

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas pripadnike romske zajednice da se prijave za rad u policiji, i ponudio im odgovarajuću podršku u ostvarivanju tog cilja.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

 "Želimo da podstaknemo mlade Romkinje i Rome da konkurišu za rad u policiji i pružimo im odgovarajuću podršku i orijentacione obuke za uspešnije polaganje prijemnih testova prilikom konkurisanja za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici", objasnio je ministar policije. 

Povodom Svetskog dana Roma, Stefanović je podsetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Policijskom asocijacijom Evropski policajci romske nacionalnosti, uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava, sprovodi projekat "Inkluzija Romkinja i Roma u sektor bezbednosti - ka većoj polaznosti na osnovnu policijsku obuku". 
Prema rečima ministra, Ministarstvo projektom želi da ublaži sve otežavajuće faktore i svim kandidatima za osnovnu policijsku obuku omogući ravnopravne uslove.
Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 08.04.2015 21:38h

    A ja ne mogu?

  • nansi Vreme: 09.04.2015 08:51h

    PITAM SE PITAM KOM MINISTRU DA SE OBRATIM DA POMOGNE I MOM SINU OKO UPISA JER OPSTE JE POZNATO STA SE DESAVA OKO UPISA U POMENUTU SKOLU.SAMO BOG I MINISTAR MOGU POMOCI U OVOM SLUCAJU.UNAPRED ZAHVALNA BRIZNA MAJKA!!!!!

  • Nena Vreme: 10.04.2015 12:13h

    Da li je dovoljno da se da samo da izjava da si rom ili treba da se bude i obojen ? I moj sin nije primljen i ako je sve položio u Kamenici, bio u Bg.na lekarskom i tu je prošao, pritom proveravan i prošao proveru, ali NISMO imali VEZU. Nekoliko mladića koji su bili sa njim u grupi i popadali i to na psiho testu odavno već rade u policiji. Tražio je preko Ministarstva objašnjenje ali se nisu udostojili da mu odgovore 3 godine.Da se sin g.NANSI i moj prijave kao romi možda i prodju ?!!!

  • Dragan Vreme: 12.04.2015 00:06h

    Pa ovako...Ja sam po nac.ROM ali nikada nisam mogo da udjem u Policiji jer nisam imao vezu.Konkurisao sam 2 puta i nisu me primali jer nisam imao veze.Zelim da istaknem da sam bio cak i u Nacionalni savet za roma u BG-u ali ni tu nisam uspeo jer svako svoga gura.I tako dodjoh do 28 g...I sada kada zelim da konkurisem kome da se obratim i predam papirologiju i gde i dali imam prava da konkurisem jer imam 28g .Unapred hvala ostavite por na Imejl .Dragan Trajkovic LESKOVAC!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP