Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

36 GODINA SPECIJALNE JEDINICE

Stefanović: SAJ jedan od najvažnijih bezbednosnih stubova!

Autor: Tanjug | 18.12.2014 - 23:19:00h | Komentara: 0

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a danas su obeležili 36 godina postojanja uz poruku ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je SAJ jedan od najvažnijih bezbednosnih stubova Srbije u borbi protiv kriminala i terorizma.

SAJ, Stefanović

On je na svečanosti u bazi SAJ-a u Batajnici, istakao da pripadnici te jedinice, koji sve zadatke izvršavaju profesionalno i odlučno, predstavljaju ponos MUP-a.

Stefanović je naglasivši značaj obuke i praćenja savremenih trendova u opremanju, najavio i da će MUP raditi na dodatnom opremanju pripadnika SAJ-a i drugih specijalnih jedinica policije.

Stefanović i direktor policije Milorad Veljović prethodno su odali poštu i položili vence na spomenik pripadnicima SAJ-a koji su izgubili život izvršavajući razne zadatke.

Na svečnosti su uručene nagrade pripadnicima SAJ-a za postignute izuzetne rezultate u ovoj godini.

SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena savremenom opremom i naoružanjem za izvršavanje visokorizičnih zadataka.

To se, pre svega, odnosi na borbu protiv terorizma na taktičkom nivou, kao i pružanje asistencije Upravi kriminalističke policije i drugim jedinicama MUP-a prilikom hapšenja najopasnijih kriminalnih grupa.

SAJ, Stefanović

 
Iskustvo dugo tri decenije i program obuke po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, doprineli su stvaranju izuzetno obučene, pokretne i opremljene operativne jedinice.

Pripadnici SAJ-a uspešno su obezbedjivali najviše državne rukovodioce, skupove i objekte od posebnog značaja i strane državnike koji su bili u poseti Srbiji.

SAJ je samostalna jedinica u okviru direkcije policije MUP-a koja se angažuje po naredbi direktora policije uz prethodno odobrenje ministra unutrašnjih poslova.

Tokom godina ta jednica je nekoliko puta reorganizovana, a nastavlja tradicije nekadašnje "Jedinice milicije za specijalna dejstva" formirane 18. decembra 1978. godine u cilju borbe protiv terorizma, kriminalnih grupa, izvodjenja visokorizičnih akcija u urbanim uslovima...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP