Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REAKCIJA POVODOM NAJAVLJENOG ŠTRAJKA

Stefanović: Sindikalne vođe ne mogu da vode politiku vlade!

Autor: Tanjug | 25.09.2014 - 17:22:00h | Komentara: 2

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vođe policijskih sindikata ne mogu da vode politiku Vlade Srbije i MUP-a, istakavši da mu je žao što se neki, koji se danas žestoko bore za svoja prava, ranije nisu tako borili protiv korupcije i kriminala koji su uništili zemlju.

I Interpol traga:  Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Oliver Bunić

Stefanović je, povodom najavljenog štrajka sindikata policije okupljenih u Socijalno-policijski front, rekao da se MUP trudi da obezbedi bolje uslove za rad policije, navodeći da će ove godine posle mnogo vremena policajci dobiti nove uniforme i deo opreme, ali da novca nema.


"Novca nema, jer su neki pre nas razorili i opljačkali zemlju. Danas ne mogu da kažem ljudima da će biti povećanja plate, i to za najmanje godinu dana, iako bih voleo da tako nešto možemo da kazemo. Ali to nismo zaradili i tog novca nema", rekao je Stefanović Tanjugu.

Ministar je rekao da su neke sindikalne vodje "postale političari" i da hoće da vode politiku MUP-a i Vlade Srbije, ali je istakao da sa političarima kao ministar "nema šta da razgovara, niti će".

"Hoću da razgovaram s normalnim ljudima i sa onima koji predstavljaju sindikat, kad za to dodje vreme i kad budemo razgovarali o svemu onome što može da unapredi položaj policije, ali sa političarima neću da razgovaram", rekao je Stefanović.

On je dodao da su oni koji ne shvataju ulogu policije, koji pokušavaju da ucenjuju i ruše državu, "sramota i policije i Srbije".

Stefanović je rekao i da mu je žao što se neki koji se danas žestoko bore za svoja lična prava nisu tako žestoko borili i protiv korupcije i kriminala koja je uništila zemlju.

"Gledali su prilično pasivno na to, a uvek možete da podignete svoj glas kad se u zemlji dešava korupcija koja je uništila i državu i MUP", rekao je Stefanović.
Sindikati policije okupljenih u Socijalno-policijski front (SPF) istakli su ranije danas da ih je u štrajk "ugurala" Vlada Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću poručili da pozove Stefanovića da vodi ozbiljne pregovore sa njima.

Oni su na konferenciji za novinare ponovili da će sutra od sedam ujutru stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja, navodeći da traže da se ispuni minimum njihovih zahteva - da im se isplate putni troškovi za poslednjih godinu dana, da im se ne smanjuje plata za 10 odsto, jer to već jednom učinjeno i da se potpiše novi kolektivni ugovor.

U štrajk će sutra stupiti još četiri manja sindikata pored NPS, koji, kako je rečeno na konferenciji broje oko 30.000 članova. Medju njima će biti i članovi Sindikata srpske polcije, Nezavisnog sindikata policije, Sindikata vatrogasaca i Sindikat ujedinjene policije.
Poslednji komentari
  • Paparaco Vreme: 25.09.2014 18:54h

    Naslov glasi "Stefanović: Sindikalne vođe ne mogu da vode politiku vlade!". A kako stvari stoje, treba da glasi "Stefanović: Sindikalne vođe mogu da sprovode politiku vlade!" Kod nas tako je uvek bilo i biće.

  • Djordje Vreme: 25.09.2014 19:04h

    Sto se ne zapitas dali ti vodis pogresnu politiku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP