Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG TRAGEDIJE U KANJIŽI

Stefanović smenio načelnike policijskih stanica

Autor: Tanjug | 18.05.2015 - 17:42:00h | Komentara: 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, nakon tragedije u Kanjiži, smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

- Nakon tragedije koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama, rekao je Stefanović.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, kako je objasnio ministar, smenjeni su načelnici policijski stanica Senta i Kanjiža i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.


Prema njegovim rečima, po okončanju disciplinskog postupka, u konsultaciji sa tužilaštvom, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivične odgovornosti, protiv njih će biti podnete i krivične prijave.


Stefanović je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.


„Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi“, rekao je Stefanović.

Ministar očekuje, u narednim danima, detaljnu analizu, zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera novembra 2011.godina, sudski postupak trajao dve godine, a da se nije ni pokrenuo, zbog čega je nastupila zastarelost.

Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu, koje mu je oduzeto 2012. godine, vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog dela.


„Ni jedna situacija, nijedna činjenica, niti okolnost neće biti prenebregnuta. Utvrdićemo sve do kraja i građani Srbije imaće potpunu istinu o ovom slučaju“, naglasio je Stefanović.

On je istakao da ovaj slučaj ukazuje da se moramo mnogo više pozabaviti nasiljem u porodici i da celo društvo, a ne samo policija, mora mnogo ozbiljnije da shvati ovaj problem i da se upusti u njegovo rešavanje.

Podsetimo, Rade Šefer je juče u pijanom stanju, sačmarom ubio šestoro ljudi, pa potom i sam stradao.

Poslednji komentari
  • jasmina Vreme: 18.05.2015 18:27h

    policija privodi a tuzilastvo odlucuje o pustanju iz pritvora! trebalo mu je oduzeti oruzje nakon privodjenja zbog nasilja! ne znam da li je to uopste moguce i ko odlucuje o tome ali to bi sigurno sprecilo ovo krvoprolice

  • Lola Vreme: 18.05.2015 20:42h

    Nedavno je neko komentarisao da nam je tužilaštvo kao Udruženje sportskih ribolovaca, sve što policija uhapsi tužilaštvo slika, poljubi i pusti. Policija je svoj deo posla obavila (uhapsila nasilnika), a tužilaštvo ga pustilo, Uvek je neko drugi kriv. Treba zabraniti držanje oružja po kućama. Lovci, neka puške drže u svojim udruženjima pod ključem, trofejno oružje u nadležnim policijskim stanicama u specijalnim sefovima, a sportske puške i pištolje u streljanama. Na taj bi se način rešilo pitanje legalnog ili nelegalnog držanja oružja kod građanstva. Tako bi se smanjila (sprečila) zloupotreba i slučajna povređivanje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP