Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUZBIJANJE KRIMINALA I KORUPCIJE

Stefanović: Tri hapšenja ljudi iz tri stranke - nema povlašćenih!

Autor: Tanjug | 27.01.2015 - 20:45:00h | Komentara: 3

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama - Srpskoj naprednoj stranci, Demokratskoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: RAS

Stefanović je, na konferenciji za novinare u Vladi, rekao da su on i premijer Aleksandar Vučić na početku mandata obećali da će svi građani biti isti i da neće biti povlašćenih.
On je rekao da je uhapšen član Glavnog odbora SNS-a Vladan Milošević, koji je ujedno i generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su prilikom primopredaje obeleženih novčanica, a naneli su štetu tom preduzeću od 1.6 miliona dinara.

Stefanović je rekao da je uhapšen i član Predsedništa DS-a Milivoje Vrebalov koji je i bivši predsednik opštine Bečej.

Prema njegovim rečima, u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra.

Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.


Prema Stefanovićevim rečima, Milović je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara.

Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća "Jugoistok" i predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapseno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara.

Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića.

Poslednji komentari
  • mika Vreme: 27.01.2015 21:54h

    Da li cenjeni ministar zna šta se dešava na Kosovu???

  • Radicevic Vreme: 28.01.2015 06:28h

    Ministre zasticeni su, politicari Djelic, Vlahovic, Djilas, Pitic...tajkuni, ali i mnogi drugi kao i policajci, jedan obican saobracajni policajac u Loznici-odrastao ispod cardaka, sada ima kucu, stan, lokale, vikendicu u Banji Vrujci, 15 slepera na zeninu firmu MBR 62203144, 5-6 motora a svi se voze sa svajcarskim tablicama, vise automobila nov Audi A6 LO034AA, ...i vise automobila koji se voze sa fals-duplim nasim kao Lada NIVA LO022KX, i najcesce svajcarskim tablicama kao sada Golf LU55952, ma da je sa tim tablicama u zadnjih oko 10 godina promenjeno vise vrsta i modela, od VW POLO, Seat......bilo je i Mercedes C... Po potrebi se sva vozila stekuju a recimo Golf karavan LO037OP, nestao posto ga je maloletni sin razbio u saobracaju...Srecan rad i uvedi u policiju red.

  • Milica Vreme: 30.01.2015 18:11h

    Ko god da je taj koji se bogati na racun drzave mora biti kaznjen,bez obzira u kojoj se stranci nalazi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP