Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Sastanak svih ministara policije iz Evrope

Stefanović u Milanu

Autor: B.J. | 08.07.2014 - 18:04:00h | Komentara: 0

Ministar Nebojša Stefanović učestvovao je danas u Milanu na satanku svih šefova policija iz Evrope opd nazivom „Jačanje otpornosti nacije i zajednice na katastrofe“, u organizaciji italijanskog predsedavanja EU i UN.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović na sastanku šefova evropskih policija

On se zahvalio na svesrdnoj i pravovremenoj pomoći iz EU, tokom nezapamćenih poplava koje su zadesile Srbiju, i podsetio da je aktiviran Mehanizam civilne zaštite kojem su se odazvale brojne zemlje i time još jednom potvrdile solidarnost i podršku evropske porodice, a ukazao je i na zajedničko delovanje zemalja u cilju rešavanja kriznih situacija.

-To govori i činjenica da smo veliku podršku dobili i od naših suseda i da je nesebična pomoć, kroz ljudstvo i tehniku, dokaz dobrih, partnerskih odnosa koje ćemo i dalje unapređivati. Srbija će najenergičnije pristupiti rešavanju problema, izazvanim vanrednim situacijama, kao i daljem unapređenju međunarodne saradnje u toj oblasti - istakao je Stefanović.

Nebojša Stefanović

On je izrazio nadu da će se nakon izvršene procene potreba, kroz predstojeću donatorsku konferenciju, 16. jula u Briselu, ali i kroz Fond solidarnosti EU, obezbediti dodatni finansijski izvori koji će pomoći da našoj deci izgradimo nove domove, škole, igrališta, bolnice i puteve.

Na marginama sastanka u Milanu, Stefanović se sastao sa nemačkim kolegom Tomasom de Mezijerom, slovenačkim ministrom policije Gregorom Viranto i evropskim komesarom za vanredne situacije Kristalinom Georgijevom.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP