Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR POTVRDIO:

Stefanović: Uhapšeni napadači i pomagači na dekana FPN - a!

Autor: Tanjug | 18.11.2014 - 15:25:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao da je policija uhapsila dva izvršioca i dva pomagača koji su napali dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića. Jedna od privedenih osoba ima 15 izvršenih teških krivičnih dela. Ministar je odbacio navode poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov da policija vrlo selektivno reaguje u slučajevima verbalnog i fizičkog nasilja.

SNS još bez  kandidata za  gradonačelnika:  Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Đorđe Kojadinović

"Oni su priznali delo koje im se stavlja na teret, a policija u saradnji sa tužilaštvom istražuje pozadinu ovog napada", rekao je Stefanović i podsetio da je policija za dva dana rešila ceo slučaj, kao i da poseduje dokaze u ovom postupku.

On je naglasio da je policija potpuno profesionalno i neselektivno postupila u ovom, ali i u drugim slučajevima u Srbiji.


"Obavestio bih poslanicu Aleksandru Jerkov da njeni navodi nisu tačni ni u slučaju predsednika opštinskog odbora DS u Aleksincu Bobana Ranđelovića, kao ni u prebijanju aktivista DS u Vrbasu", rekao je Stefanović.

Navodeći da je Ranđelović najpre popravio auto kod mehaničara, da bi potom policiji prijavio taj slučaj i dodao da je odluka tužioca bila da se ne vrši uviđaj, jer je kvar otklonjen, već da se podnese prijava za oštećenje tuđe stvari.
"Kada je reč o slučaju prebijanja aktivista DS u Vrbasu, policija je rasvetlila i taj slučaj i tužilaštvu je prosledila izveštaj na dalje postupanje", pojasnio je Stefanović.

Ministar je istakao da mu je žao što poslanici Demokratske stranke ne žele da se prisete vremena kad su veoma selektivno pristupali pravdi, kao recimo u slučaju ubistva Ranka Panića.
"Nije im bilo bitno zato što Panić nije bio pripadnik njihove stranke i što nije delio vrednosti sa njima. Nije im bilo važno da pronađu njegove ubice, ali ni ubice Slavka Ćuruvije", rekao je Stefanović.

Darko Šarić prilikom dolaska u Beograd

Darko Šarić prilikom dolaska u Beograd | Foto: BIA

 

On je dodao da nisu želeli da uhapse ni Darka Šarića, niti da istraže pozadinu delovanja Dragoslava Kosmajca, kao da nisu želeli da ispitaju ni korupcionaške afere vezane za poslovanje Razvojne banke Vojvodine, Galenike, Univerzal banke.

Stefanović je podsetio da policija , otkako je on na njenom čelu, uhapsila Gorana Perčevića zbog osnovane sumnje da je od Univerzal banke uzeo 34 kredita koji ne mogu biti vraćeni.
"Uhapsili smo i Kosmajca, kao i predsednika Privredne komore Beograda i direktora Unije poslodavaca Srbije. Šteta u svim tim slučajevima meri se u milijardama dinara", objašnjava Stefanović.

Snimci policijske kamere iz Kosmajčeve vile

Snimci iz Kosmajčeve vile prilikom hapšenja | Foto: MUP Srbije

 

Nažalost, dodaje ministar, u vremenu kada je Demokratska stranka bila apsolutno svemoguća vlast u Srbiji i držala sve konce bezbednosnih službi, policije, tužilatva i sudova, nijedan od ovih slučajeva nije ugledao istragu.
"To je selektivni pristup. Za razliku od DS, kod nas ne postoji selekcija. I kao što je javnost mogla da vidi, apsolutno sve istrage imaju epilog, a oni koji su izvršili krivična dela završavaju pred sudovima", naveo je ministar.

Stefanović je ukazao da policija nije u mogućnosti da svako krivično delo spreči, ali o volji države da svako delo reši najbolje govori brzina kojom se izvršioci pronalaze i privode pravdi.
"To pokazuje razliku u odnosu na 90-te godine, ali i 2000-te kada su pljačkaške privatizacije dovele do opšteg siromaštva čije posledice bede trpimo i danas", zaključio je ministar policije.

Letuje s drugaricama:  Aleksandra Jerkov

Aleksandra Jerkov | Foto: Emil Čonkić


Jerkov je ranije danas pitala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li država radi na otkrivanju organizatora i naručioca napada na dekana Fakuleteta političkih nauka Iliju Vujačića. Ona je na sednici Skupštine Srbije u okviru poslaničkih pitanja navela da postoji sumnja da je napad organizovan istakavši da je pitanje ko stoji iza napada veoma važno, jer je reč o sveukupnoj bezbednosti u zemlji.
"Mnogi u društvu u kome danas živimo mogu da pomisle da je sasvim legitimno da se na takav način mogu obračunavati sa profesorima univerziteta. Od verbalnog do fizičkog nasilja je mali korak", ocenila je Jerkov, tvrdeći da "policija selektivno reaguje na slučajeve verbalnog i fizičkog nasilja u zavisnosti od toga ko su žrtve, a ko počinioci".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP