Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR SE POHVALIO:

Stefanović: Zaplenjeno četiri puta više narkotika

Autor: Beta | 10.03.2015 - 23:41:00h | Komentara: 2

Od oktobra do decembra 2014. godine u Srbiji je zaplenjeno 1.214 kilograma narkotika što je četiri puta više nego u isto vreme 2013. godine, izjavio je danas ministar unutrasnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

Zaplenjeno je 60 kilograma heroina, tona marihuane, otkrivene su dve

narko-grupe sa osam članova. Najveća zaplena ostvarena je u decembru na graničnom prelazu sa Bugarskom - Gradina, kada je pronađeno 30 kilograma heroina", rekao je ministar.
Po njegovim rečima, u tom periodu zabeleženo je skoro 27.000 krivičnih dela, od kojih je policija rasvetlila 43 odsto.
Ministar je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost kazao da je u odnosu na isti period 2013. godine povećan broj teških ubistava i prijavljenih slučajeva nasilja u porodici dok je zaplenjeno četiri puta više narkotika.
Predstavljajući Informacije o radu MUP-a od oktobra do decembra 2014. godine, Stefanović je istakao da je u poređenju sa istim periodom u 2013. godini, registrovano smanjenje maloletničkog kriminala i broja razbojništava za osam odsto.
"Tokom ova tri meseca, podignute su krivične prijave protiv 14.316 osoba. U oblasti nasilja u porodici, prijavljeno je 980 slučajeva u odnosu na 889 slučajeva u istom periodu prošle godine. To povećanje je posledica rasta društvene svesti, ali i poverenje građana u sposobnost policije da reši krivična dela nasilja u porodici", kazao je ministar.
On je dodao da je u oblasti bezbednosti saobraćaja, u istom periodu zabeleženo smanjenje broja poginulih u odnosu na prethodnu godinu, sa 180 na 157, a da su najugroženiji učesnici saobraćaja pešaci.
"Registrovano je oko 9.500 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 157 osoba, medju kojima je bilo 47 pešaka", kazao je ministar dodavši da će u narednom periodu biti potrebnija "široka drustvena podrška" za realizaciju kampanje povećanja bezbednosti saobraćaja oko škola.
"U posmatranom periodu zabeleženo je oko 4.000 požara i eksplozija u
kojima su poginule 23 osobe, a 123 su povređene. Prema procenama
stručnjaka, u decenijama pred nama možemo očekivati češće poplave, zemljotrese i požare što zahteva i više vozila, čamaca i druge opreme za vanredne situacije", kazao je ministar.
Komentarišući bezbednosnu situaciju u Novom Sadu, Stefanović je rekao da postoji "teško nasleđe iz prethodnog perioda" i da problem predstavlja nedovoljna popunjenost sastava policije koja u brojnim gradovima Vojvodine ne prelazi 65 odsto.
Ministar je demantovao navode po kojima u MUP-u postoji spisak fakulteta čije diplome taj resor ne priznaje prilikom konkurisanja za posao u policiji, ocenivši da bi takav pristup predstavljao kršenje Ustava.
On je dodao da sa direktorom policije Miloradom Veljovićem intenzivno radi na pronalaženju "adekvatnog" kandidata za načelnika Uprave kriminalističke policije.
Odbor je nakon dvočasovne rasprave usvojio Izveštaj o radu MUP-a od oktobra do decembra 2014. godine, kao i predlog da ministar Stefanović predstavi članovima Odbora izveštaj o radu unutrašnje kontrole u okviru tog ministarstva.
Usvojen je i predlog da se od Republičkog javnog tužilaštva zatraži izveštaj o stanju postupaka protiv osumnjičenih za napade na nacionalnoj osnovi na pripadnike albanske nacionalne manjine nakon utakmice Srbija-Albanija 14. oktobra 2014. godine.
Poslednji komentari
  • Art Vreme: 11.03.2015 00:02h

    A ubicu amatera ne zna da nadje,ostavka

  • mr Vreme: 11.03.2015 08:14h

    Gospodine ministre da bi narod razumeo o čemu pričate morali bi ste saopšti koliko puta je za isti period ušlo narkotika u državu čiji ste vi ministar unutrašnjih dela.Na ulicama je droge svakog dana više i armija korisnika se svakodnevno povećava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP