Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POOŠTRAVANJE PSIHOFIZIČKIH PROVERA

Stefanović započinje veliki pretres u policiji!

Autor: Telegraf.rs | 20.01.2015 - 23:49:00h | Komentara: 0

Ministar Nebojša Stefanović naložiće pooštravanje psihofiičkih provera pripadnika MUP-a, naročito onih koji su u dodiru sa oružjem. Takve provere biće vršene na svaka tri meseca.

Upoznaću Ljajića  sa onim što po zakonu  može da zna:  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Goran Srdanov

Ministar policije Nebojša Stefanović narednih dana započinje proveru svih policajaca u MUP-u kako bi se dodatno sredilo stanje u policiji. Revizija bezbednosnih provera, odnosno nova provera kadra, biće jedna od prvih mera koje će ministar naložiti.

Kako piše “Blic”, ova vrsta provere do sada se radila samo prilikom zapošaljavanja, ali će sada briti primenjena zbog činjenice da se već godinama policijski kadar smenjuje većinom zbog korupcije ili bliskih veza sa osobama iz kriminala. Događa se da se “čisti” policajci “uprljaju” tokom godina rada, kaže izvor, zbog čega se događa da se službene beleške o sumnjivim kontaktima koriste za međusobne obračune.

Ministar Stefanović će naložiti i pooštravanje psihofiičkih provera pripadnika MUP-a, naročito onih koji su u dodiru sa oružjem, a takve provere biće vršene na svaka tri meseca. Testiranje specijalaca obaviće se u narednih nekoliko meseci i zasebno po jedinicama.

Cilj ovih mera jeste iskorenjivanje korupcije i vraćanje poverenja u policiju zbog čega će biti naloženo i proveravanje imovine svih visokih rukovodioca MUP-a.

– U sprovođenju ovih mera koristiće se već potvrđena dobra praksa evropskih zemalja. Namera je da se stvori osnova da u službi mogu da napreduju samo oni koji imaju rezultate, dok bi neefikasni bili smenjeni – kaže izvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP