Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA TRI GODINE KOLIKO VOZE PO BEOGRADU

Šteta na tramvajima "špancima" 200.000 evra

Autor: Tanjug | 24.12.2014 - 13:42:00h | Komentara: 0

Javno komunalno preduzeće GSP "Beograd" saopštilo je danas da je od početka godine izvršeno 125 napada na vozila tog preduzeća i 45 napada na vozače, od kojih se poslednji dogodio u ponedeljak.

Tramvaj izleteo iz šina

Tramvaj izleteo iz šina | Foto: Rajko Ristić

U saopštenju se navodi da su na izlasku iz Terazijskog tunela i Dečanske ulice dvojica napadača su svojim autom preprečila put autobusu sa linije 16, koji je bio prestrojen za skretanje u levo.

Kako se dodaje, napadači su izašli iz automobila, nasilno ušli u autobus i fizički napali i pretukli vozača, zatim su pobegli pre nego što je stigla policija. Vozač je sa povredama glave i polomljenim prednjim zubom prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.
Prema njihovim podacima, od 45 napada na vozače, samo u 14 slučajeva policija je utvrdila identitet počinilaca, dok je od 125 napada na vozila u samo šest slučajva otkriven počinilac.
Kako navode, iz godine u godinu raste broj napada na vozila kao i materijalna šteta koju trpe preduzeće, Beograd i gradjani.
"Huligani najčešće lome stakla, čupaju vrata, razbijaju vetrobranska stakla, svetlosnu signalizaciju, lome retrovizore, držače i rukohvate, seku tapacirung sedišta...Sve to treba zameniti, popraviti, očistiti, sve to iziskuje veliko ulaganje", isiču u GSP.
Visina štete na novim vozilima je, dodaje se, daleko veća, jer su i delovi na vozilima novijeg datuma proizvodnje daleko skuplji. Za više od tri godine od kada je prvi KAF pušten u saobraćaj do danas, kada saobraća 29 novih tramvaja, načinjena šteta je od skoro 200.000 evra.
"Smatramo da je krajnje vreme da se zaustave sve učestaliji i brutalniji napadi na vozače i vozila. Ipak, bez brzog reagovanja organa reda, procesuiranja od strane sudova i kažnjavanja izgrednika prevoznici su nemoćni", poručuju iz tog preduzeća.
Kako bi ukazali na sve prisutnije nasilje u vozilima javnog prevoza, GSP "Beograd" i Nacionalni centar mobilnih timova, održaće u petak, 26. decembra, konferenciju za novinare pod nazivom "Zaustavimo nasilje", u tramvaju na liniji broj 2.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP