Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRANJE

Štete od poplava pet miliona

Autor: V.Pešić | 06.02.2015 - 13:53:00h | Komentara: 0

Član Gradskog veća za poljoprivredu u Vranju Zorica Popović izjavila je da su januarske bujične poplave poljoprivrednicima pričinile štete veće od pet miliona dinara.

Kupininsko polje

Kupininsko polje | Foto: V. Pešić

 
U lokalnoj samoupravi se pribojavaju da kiša koja je kao iz kabla padala 5. i 6. februara može ozbiljno da iskomplikuje situaciju na poplavljenom području. Članovi komisije za procenu šteta do sada su utvrdili da je bujični talas poplavio 84 hektara obradivog zemljišta.

Najviše su stradala oranična polja u selima Zlatokop, Toplac i Kumarevo. U ovim selima je šteta na strnin žitaricama stopostotna. U atarima Zlatokop i Toplac velike štete pretrpeli su i vlasnici livada,jer je voda poplavila preko 50 odsto površina. Posledice će biti još veće,jer ugroženi poljoprivrednici još prijavljuju štete.

Meštane moravskih sela najviše brine kupininsko polje koje je poplavljeno 15 dana. Zbog zapušenih odvodnih kanala voda preti da se prelije i ugrozi dva lokalna putna pravca. Penzioner iz Zlatokopa Staniša Jovanović ističe da su kanali za odvod vode zapušeni gomilama zemlje još 2011. godine i od tada nisu očišćeni.  Ne samo što seljaci ne mogu da udju u njive koje su pretvorene u ogromno jezero, već je ozbiljno ugrožen put od Vranja do Kupininca, pored Aleksandrovačkog jezera do Aleksandrovca i drugih okolnih sela.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP