Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REKTOR POTVRDIO

Stigao izveštaj o doktoratu Siniše Malog

Autor: Beta | 13.05.2015 - 14:33:00h | Komentara: 1

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević izjavio je danas da će Senat Univerziteta na nekoj od narednih sednica razmatrati izveštaj Veća naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka o doktoratu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: N. Đorđević

Bumbaširević je agenciji Beta rekao da je u Senat stigao izveštaj članova komisije koja je ocenjivala doktorat Siniše Malog.
"Na nekoj od narednih sednica Senata izveštaj će biti razmatran", rekao je Bumbaširević.
Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na Fakultetu organizacionih nauka (FON).
Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano.
U međuvremenu je, prema pisanju Peščanika, časopis "Organization and Management" zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali.
To je jedan od dva naučna rada na osnovu kojih je Mali stekao pravo da brani svoj doktorski rad.
Veće FON-a je u oktobru prošle godine usvojilo izveštaj trojice članova komisije kojaje ocenjivala doktorat Siniše Malog i potom ga dostavilo Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka. Dekan FON-a Milan Martić tada je rekao agenciji Beta da će Veće naučnih oblasti "dati predlog Senatu", ali nije hteo da navede detalje izveštaja.
Evropski parlament je u martu ove godine u Rezoluciji o napretku Srbije u procesu evrointegracija izrazio zabrinutost što akademske institucije i predstavnici vlasti Srbije nisu ispitali navode o plagijatima na univerzitetima.
Afera doktorskih plagijata u Srbiji izbila je u junu prošle godine nakon što su trojica naučnika iz Srbije koji rade na britanskim univerzitetima javno osporila verodostojnost doktorata aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je zvanje doktora nauka stekao na Megatrend univerzitetu.
U međuvremenu je osporen i doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.
Poslednji komentari
  • Teodora Vreme: 13.05.2015 20:57h

    Ma "doktor" je taj mali, kao i svi sns doktori, magostri i fakultetski obrazovani:: pokupovali diplome, doktorate, čak diplome srednje škola (!) od 2012. godine, a nesposobni bilo za šta, i neobrazovani, naravno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP