Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBRODOŠAO!

STIGAO JE: Google Street View automobil počeo sa snimanjem! (FOTO)

Autor: A.O. | 25.10.2013 - 12:48:00h | Komentara: 1

Google vozilo viđeno je danas na ulicama Beograda. Polovinom oktobra najavljeno je da će i u Srbiji biti snimane ulice i objekti Beograda i drugih mesta u zemlji, sa pregledom od 360°, u cilju realizacije programa Google Street View.

google Street View automobil

Počeo sa radom: Google Street View automobil | Foto: Nebojša Marković

Kompanija Google najavila je da će započeti vožnju širom Srbije kako bi se dodatno unapredio kvalitet Google mapa i prikupile fotografije za popularni Street View servis.

Street View je izuzetno popularna aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i preko 3.000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Fotografije koje zabeleže Google vozila biće pažljivo obrađene i spojene u celinu, što je kompleksan tehnološki proces koji može da potraje nekoliko meseci. One će posle izvesnog vremena postati dostupne u Street View opciji na Google mapama.

Tamo gde je Street View opcija dostupna, nivou za pregled ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Street View ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. (ukoliko nije reč o najnovijoj verziji Google Mapa, dovoljno prevući narandžastog čovečuljka "Pegmena" na mapu da bi se zumiralo na pregled ulice).

google Street View automobil

Poput Velikog brata: Google Street View automobil | Foto: Nebojša Marković

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije. Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću, mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu. Takođe, pre nego što se upute na odmor, ljudi će moći da pogledaju kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti.

Poslovni korisnici će takođe imati koristi od Street View tehnologije jer će moći besplatno da integrišu Google mapu u svoj veb sajt i da na taj način promovišu lanac hotela ili povećaju vidljivost lokalne biblioteke, restorana i slično.

Poslednji komentari
  • rale Vreme: 25.10.2013 16:27h

    konacno nesto lepo i korisno za nasu Srbiju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP