Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIPLOMATIJA

Stigao Lavrov (FOTO)

Autor: Tanjug | 14.05.2015 - 19:51:00h | Komentara: 0

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u radnu posetu Beogradu, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Sergej Lavrov Ivica Dači poseta Beograd | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Sergej Lavrov na beogradskom aerodromu | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Zvanični deo posete biće obavljen sutra, kada će se Lavrov sastati sa najvišim zvaničnicima Srbije sa kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-u, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sergej Lavrov Ivica Dači poseta Beograd | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Susret šefova diplomatime: Lavrov i Dačić | Foto: Tanjug/Marko Đoković

 
Ssef ruske diplomatije Sergej Lavrov izrazio je podršku srpskom predsedavanju OEBS-u i pozdravio način na koji su srpski zvaničnici obeležili 70. godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.


"Visoko cenimo učešće predsednika Srbije (Tomislava) Nikolića na svečanosti u Moskvi i učešće srpske vojne jedinice na Paradi pobede. Znamo da je ova godišnjica svečano i emotivno proslavljena u Beogradu uz učešće premijera (Aleksandra) Vučića. U svetlu tih dogadjaja verujem da ćemo brzo postići odredjene sporazume u vezi podrške srpskom predsedavanju OEBS-u", rekao je Lavrov novinarima na aerodromu "Nikola Tesla".


Šefa ruske diplomatije, koji je doputovao u dvodnevnu radnu posetu Beogradu, na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Sergej Lavrov Ivica Dači poseta Beograd | Foto: Tanjug/Marko Đoković

Sergej Lavrov | Foto: Tanjug/Marko Đoković

 
Lavrov je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu i naveo da se uvek trudi da sa kolegom Dačićem ispuni sporazume koje su postigli predsednici i premijeri dve države.


"Jedan od glavnih zadataka je promovisanje dokumenta koji potvrdjuje našu privrženost miru, saradnji i prosperitetu na celom evropskom kontinentu", nagalsio je Lavrov.


"Ubeđen sam da u situaciji koja nije jednostavna na našem kontinentu, predsedavanje Srbije i lično Ivice Dačića predstavlja garanciju za donošenje uravnoteženih i dobro procenjenih odluka", kazao je Lavrov.


Dačić je rekao da je radostan zbog dolaska ruskog kolege, sa kojim održava redovne susrete dva puta godišnja i najavio teme sastanka.


"Razgovaraćemo o svim važnim temama, bilateralnim i onim koje se tiču OEBS-a i UN i o svim problemima sa kojima se zajednički suočavamo. Sve će biti u znaku medjusobnog prijateljstva naša dva naroda i dve države", rekao je Dačić.


Ruski ministar spoljnih poslova sastaće se sutra i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, a ujutro će položiti venac na Groblje oslobodilaca Beograda povodom 70. godišnjice pobede.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP