Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MALIŠANU IZ NOVOG SADA STIGLA PREKO POTREBNA POMOĆ

Stiglo letovanje za Čedu od čitaoca "alo.rs" iz Dalmacije!

Autor: Ekipa Alo! | 13.02.2014 - 13:05:00h | Komentara: 0

Mali Čeda više neće jesti iz kontenjera! Socijalna pomoć za ovog mališana stigla je od dijaspore iz Australije, letovanje u Dalmaciji od čitaoca "alo.rs" a Čedin tata je dobio posao na stadionu!

Čeda iz Novog Sada

Mali Čeda, koji ima svega dve godine i koji živi u delu napuštene zgrade u samom centru Novog Sada, u Šafarikovoj 20, s mamom Jovankom Nukić (33) i tatom Stefanom Nikolićem (41), u nepodnošljivim i za život teškim uslovima, posle niza akcija sprovedenih od strane NVO ,,Sigurna pozicija’’ mali Čeda je dobio konkretnu pomoć.

Dela a ne reči


- Doskoro nisu imali ni struje, ali zahvaljujući dobijenom agregatu iz Novog Pazara sada barem imaju upaljenu sijalicu. Dečak je odrastao na kanti jer se njegovi mama i tata bave kantarenjem. Dve godine on tako živi. Mama i tata prvo probaju jelo koje nađu u kanti, pa nakon testiranja daju Čedi da jede - priča Dejan Nestorović direktor NVO ,,Sigurna pozicija’’.

- Ljiljana Lučić Jovanović iz Australije kontaktirala je ,,Sigurnu poziciju’’ i rešila da svakog meseca, uplaćuje socijalnu pomoć malom Čedi, jer centar za Socijalni rad, u Novom Sadu još nije rešio to pitanje. Isto tako nije rešeno ni pitanje zdravstvene knjižice i ličnih dokumenata, jer naš zakon ne poznaje kategoriju beskućnika već samo interno raseljenih lica sa Kosova i regiona.

Dejan Nestorović

- Čedin tata, Stefan Nikolić je dobio ponudi za tehnički posao na stadionu "Čika Dača" u Novom Sadu a od čitaoca "alo.rs", Tomislava Čavke, mali Čeda je dobio iz Hrvatske ponudu za letovnje u Dalmaciji. Takođe, Čeda je dobio boravak i druženje sa vršnjacima u igraonici u Šafarikovoj 35. u Novom Sadu.

- Redakcija portala alo.rs i NVO "Sigurna pozicija" je drago što smo svi zajedno pomogli Čedi, uvek i ovakvim situacijama su važnija dela a ne reči.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP