Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRSTIĆ:

Stiže milijarda dolara od Arapa

Autor: S. Đ. | 06.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Srbija će danas potpisati ugovor o zajmu Ujedinjenih Arapskih Emirata od milijardu dolara za budžet Srbije i kreditu za navodnjavanje, od 100 miliona dolara, najavio je juče ministar finansija u ostavci Lazar Krstić na Kopaonik biznis forumu.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Vesna Lalić

On je precizirao da je kredit za budžet na 10 godina, bez grejs perioda, s kamatom od dva odsto godišnje, i moći će da se obnavlja.


- Pre nego što krenu kritike i da se gleda u zube tim pozajmicama, svi treba da znaju da ovo vredi oko 290 miliona dolara u današnjem novcu i da smo to dobili kao poklon, uzevši u obzir trenutne uslove zaduživanja - rekao je Krstić, koji predvodi delegaciju Srbije u Abu Dabi.
Novac bi, kako je dodao, trebalo da bude operativan, pošto ugovor ratifikuje Skupština Srbije, koja će biti formirana posle parlamentarnih izbora 16. marta. Budžetom Srbije za ovu godinu predviđen je kredit od tri milijarde evra iz UAE za podršku budžetu, kao i 275 miliona dolara za podršku projektima u poljoprivredi, a koji treba da stignu od Fonda za razvoj Abu Dabija.

Vučić: Nema problema s „Južnim tokom“


Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da neće biti problema oko gradnje gasovoda „Južni tok“ kroz Srbiju i da će država ispuniti svoje obaveze. - Srbija je mnogo ozbiljnija država nego što bi neki koji u toj državi rade želeli da postane - rekao je Vučić. Ministar Krstić, međutim, ističe da finansijska konstrukcija za „Južni tok“ mora da bude jasna i da se mora znati na koji način će se otplaćivati.

Poslednji komentari
  • vera Vreme: 06.03.2014 08:38h

    neko mora da plati ovu kampanju SNS-u. Narod nista nece dobiti od toh para jer to ce biti pored kampanje krpljenje nerealnog budzeta za 2014.

  • Banket Vreme: 06.03.2014 10:02h

    Molim informaciju. GDE JE CENTRALNA PROSLAVA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP