Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMA LI PILOTA U AVIONU?

Stjuardesa upravljala letelicom „Viz era”?!

Autor: Ekipa Alo! | 04.02.2013 - 22:30:00h | Komentara: 16

Prosto kao pilotiranje avionom! Pored služenja kafe i obaveštavanja putnika kako da koriste pojaseve za spasavanje, J. E., naša stjuardesa u niskotarifnoj aviokompaniji “Viz er”, sudeći prema fotografijama objavljenim na “fejsbuku”, okušala se i u pilotiranju!

Stjuardesa

Stjuardesa za komandama aviona, a gde je pilot? Možda glumi fotoreportera

Da li je na ovaj način nestašna stjuardesa ugrozila bezbednost putnika i hoće li neko za to preuzeti odgovornost, juče nismo mogli da saznamo u predstavništvu ove istočnoevropske kompanije u Srbiji.

Papreni pozivi za „Viz er”


Želeći da dobije komentar, “Alo!” je juče u više navrata pozvao predstavništvo “Viz era” u Srbiji. Svaki put centrala nas je obavestila da se pozivi naplaćuju 59 dinara po minutu, a za pozive iz mobilnih mreža tarife su skuplje i zamolili nas da sačekamo. Nakon tačno pet minuta veza se prekidala, zbog čega smo bili prinuđeni da zovemo ponovo, pa ispada da su nas ovi pozivi koštali skuplje nego avio-karta.

- Dotična stjuardesa je neka vrsta ambasadora te kompanije. Pronašao sam je na “fejsbuku” i sprijateljio se sa njom. I onda je usledio šok. Među njenim fotografijama sam video jednu na kojoj tokom leta sedi na levom sedištu u kokpitu. Kapetanovom sedištu! Očigledno je da se fotkala tokom leta, jer se na fotografiji kroz prozor aviona vidi da su okolo oblaci - poručio je jedan od nezadovoljnih putnika na portalu “wizzairsucks”, na kojem putnici objavljuju negativna iskustva sa tom kompanijom.

- Šta bi se desilo da se u momentu dok se ona slikala desila iznenadna turbulencija ili, ne daj bože, neki ozbiljniji incident sa letelicom?! Ko bi kontrolisao avion i spasao 180 putnika?! - dodaje posetilac ovog portala.
Kako “Alo!” saznaje, ovo nije prvi put da u kompaniji “Viz er” nestručna lica sednu u fotelju pilota.
 
- Nedavno je jedan od starijih kapetana otpušten pošto se putnik takođe putem društvene mreže hvalisao da je tokom poletanja sedeo na mestu kopilota - objašnjava naš izvor.

Inače, prema pravilu “sterilnog kokpita”, pilotima je ne samo strogo zabranjeno da na visinama do 10.000 stopa (šire faze poletanja i uzletanja) bilo koga puštaju da se zadržava u kabini već i da razgovaraju o bilo čemu što nema veze sa samim letom.

Zanimljivo je i da se stjuardesa J. E. na “fejsbuku” otvoreno hvalila kako je 14. januara oborila lični i, kako je rekla, legalni rekord na dužnosti. Ni u “Viz eru”, ni od J. E. juče nismo uspeli da dobijemo komentar povodom ovog nesvakidašnjeg slučaja.
Poslednji komentari
  • Mladen Vreme: 04.02.2013 23:31h

    Ovo je slikano odozdo pa se vide oblaci. Frka bez razloga.

  • jan Vreme: 05.02.2013 08:20h

    par puta sam letio sa wizz-airom na liniji beograd-basel i bas zbog kasnijih tel racuna sam odustao od te madjarske kompanije,kada rezervisete karte preko int.sve ide gladko dok se ne desi i najmanji problem,e tada pocinje muka,zvanje po 5-6 puta pa cekanje po 10-15 minuta na telefonu na kojem ti na kraju naravno prekinu vezu me kostalo par puta toliko da sam za te pare mogao da letim sa bilo kojom kompanijom mnogo kvalitetnije,udobnije i nadasve ozbiljnije

  • Goran Vreme: 05.02.2013 09:03h

    Avion uvek uzlece na visinu iznad oblaka. Prema tome ovaj Facebook "prijatelj" nema plage veze o cemu govori. Ostavite devojku na miru!

  • čitateljka Vreme: 05.02.2013 10:37h

    Šteta što ste kao novinari pošli od ove "žute" priče, ali svejedno, pogodili ste u bolnu tačku! Kad hoćete da rezervišete Vizer, uvek neki problem - za koji oni jako dobro znaju! Bagovanje i čuda, tako da ne možete a da ne pozovete kol-centar. To prekidanje veza, to ponovno zvanje iritira čoveka, bez obzira na to što se kaže "ne moraš da ideš tom avio-kompanijom"! Iritira me sama pomisao da postoji tako nešto neprijateljski (krađa vremena, krađa para, uvreda pameti) smišljeno protiv čoveka, pa neka su i sitnice!!

  • Mirko Vreme: 05.02.2013 11:12h

    koliko naduvana prica,majko moja.... CCCCccc

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP