Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI ŠEF VBA ZNA

Stojanović: Pretnje islamista bez realne osnove!

Autor: Srna | 16.07.2015 - 09:58:00h | Komentara: 1

Pretnje "Islamske države" da će Srbija postati njihov kalifat bliže su senzaconalizmu, nego što imaju realne osnove, izjavio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović.

Poslanik Momir Stojanović  traži proveru privatizacije banke

Poslanik Momir Stojanović | Foto: Božidar Petrović

"Događaji u Srebrenici od pre nekoliko dana govore da su ekstremisti tu negdje oko nas i da su prisutni, ali ni u organizacionom smislu, niti u smislu masovnosti, niti njihovih kontakata sa vođama radikalnog islama oni ne predstavljaju neku veliku opasnost", rekao je Stojanović.
Stojanović, koji je nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije, navodi da je nekoliko desetina pojedinaca sa prostora Raške oblasti i oko 300 njih sa prostora Kosova i Metohije definisano "kao ljudi koji su u nekim vezama sa predstavnicima ekstremnog islamizma".
On ističe da su oni pod svakodnevnom prismotrom nadležnih za bezbednost i dodaje da srpske službe svakodnevno sarađuju sa nadležnima iz zemalja regiona i sveta s ciljem suzbijanja pretnje od ekstremista.
"Nema čak ni indicija, a da ne govorimo o pouzdanim podacima, da se planiraju bilo kakve terorističke aktivnosti, a kamoli radikalizacija cele zemlje", rekao je Stojanović za beogradsku "Politiku".
U pretećoj video-poruci objavljenoj na internetu, Srbiji je poručeno da će se prva naći na udaru kalifata na teritoriji Balkana, koji "Islamska država" treba da "osvoji".
Poslednji komentari
  • Bebina Vreme: 16.07.2015 15:55h

    Mene je strah, ali zaista....klimava nam država, okruženi smo ekstremistima. Otkud znate da među ovim imigrantima nema nekih iz islamske države? Jeste primetili da su to sve mladi momci, nigde nema starih, retko koja žena? Ok, put je težak za stare, ali ovi mladi muškarci, vojno sposobni treba da se shvate kao potencijalna pretnja. Još kad Mađari dignu zid, nadrljasmo sa njima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP