Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA SE KRIJE IZA POTERNICE INTERPOLA

Stojanovića i Dikovića „spakovala“ ista kuhinja

Autor: S. V. | 26.02.2015 - 08:15:00h | Komentara: 4

Poslanik SNS-a Momir Stojanović izjavio je da se nada da će država Srbija reagovati povodom poternice koju je za njim raspisao Interpol. On tvrdi da se radi o političkom pritisku kako bi se sprečio povratak Srba na Kosovo, ali i reakciji na formiranje suda za ratne zločine, koji bi sudio pripadnicima OVK za zločine na KiM!

Stojanović je objasnio da je preko Službe Interpola MUP-a Srbije saznao da je na predlog Osnovnog suda iz Đakovice, Unmik pokrenuo „crvenu“ Interpol poternicu protiv 17 građana Đakovice na kojoj se nalazi i njegovo ime, zbog sumnje da su počinili ratne zločine. Stojanović kaže da je saznanje o poternici pomenuo prvi put na sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti, i dodao da se sprema još jedna poternica za 38 građana Đakovice.

Dikovića optužila Kandićeva

Načelnik GŠ VS Ljubiša Diković podneo je tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić zbog optužbi da je navodno odgovoran za ratne zločine počinjene na Kosovu 1998. i 1999. godine. FHP ga je optuživao da je komandovao jedinicom koja je počinila zločine ubistva civila, silovanja, maltretiranja, prebijanja.

- Bojim se da će, ukoliko nadležni državni organi ne zauzmu jasna stav o tome, mnogi osnovi sudovi na KiM pokretati takve postupke, odnosno takve prijave. Poternice su odgovor privremenih kosovskih institucija na odluku UN-a da se formira sud za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili na KiM, a sa druge strane da se, kroz te poternice, sa tako velikim brojem ljudi koji se optužuju za tako teška krivična dela, spreči njihov povratak na Kosovo. Vrlo sam ponasan na sve ono što sam u životu radio. Nisam uopšte uznemiren - tvrdi Stojanović.

Vojnopolitički analitičar Miroslav Lazanski smatra da je u pitanju politički pritisak na vlasti u Srbiji i sumnja da je Stojanović „spakovan“ u istoj kuhinji u kojoj i general Ljubiša Diković, koga je Fond za Humanitarno pravo optuživao za zločine na Kosovu.

- Sve mi liči da su oba slučaja nastala iz iste kuhinje. Koliko znam, Momir nikada nije učestvovao u nekim vojnim operacijama za koje ga optužuju, jer je njegov posao bio kontraobaveštajna zaštita vojske. Zar vam ne izgleda čudno da se posle više od 15 godina pokreće sve ovo?! Gde su bili do sada - komentariše Lazanski.
Poslednji komentari
  • koki Vreme: 26.02.2015 09:13h

    ne blofiraj nego spremise da odgovaras ono stosi pocinio neduznim ljudima sram te bilo!

  • europljanin Vreme: 26.02.2015 09:42h

    Stigao vam je prijatelj Bler biće još poternica, ko je umakao bombama, neće umaći sudovima.

  • Profesor Vreme: 26.02.2015 10:59h

    Prijatelju, to što se Vi nadate da će država Srbija reagovati ne znači da će Vas zaštititi. J..o je mačka onaj koji je verovao u zaštitu ove države. Daj bože, da nisam u pravu

  • UZO Vreme: 27.02.2015 09:18h

    ISKRENO BAÅ  I NIJE ATRAKTIVNA!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP