Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPASNO!

Stotine islamskih terorista dolaze u Srbiju iz Sirije!

Autor: Kurir | 11.01.2014 - 23:46:00h | Komentara: 0

U slučaju da na teritoriji Srbije usledi prekid vatre između pobunjeničkih frakcija i radikalnih islamističkih zajednica, u Srbiju, ali i zemlje regiona, moglo bi da se vrati oko 300 islamista koji su kao dobrovoljci otišli u sveti rat – džihad.

Sirija naoružanje

Sukobi u Siriji

 Na taj način bi se, pored naše zemlje, na udaru terorističkih napada mogle naći i Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija i Crna Gora, iz kojih su se ovdašnje vehabije pridružile organizacijama povezanim sa Al Kaidom! Podsetimo, Slobodna sirijska vojska, koja se zalaže za svrgavanje režima Bašara el Asada, postavila je uslov za prekid borbe s radikanom Islamskom državom Irak i Levant, koji su zatražili zbog pretrpljenih gubitaka, ali samo ako ispoštuju njihov uslov – proteraju strane dobrovoljce.

Mirza Ganić iz Sandžaka, koji već mesecima ratuje u Siriji

Mirza Ganić iz Sandžaka, koji već mesecima ratuje u Siriji

 Politički analitičar Miroslav Lazanski kaže da oni po dolasku u domicilne države predstavljaju veliku opasnost.
- Zovu ih bela Al Kaida upravo zato što mogu da naprave cirkus. Obučeni su, plaćeni da ubiju, a povrh svega toga to su mlade usijane glave. Posle godinu dana ratovanja u Siriji naravno da od njih ne možemo očekivati da budu mirne komšije, da idu u crkvu i nedeljom gledaju fudbalsku utakmicu. Njihova indoktrinacija će se svakako ispoljiti. Možda ne odmah, ali neminovno je da hoće – navodi Lazanski, i naglašava da zbog toga bezbednosne službe, pre svega BiH, Kosova i Albanije, treba da prate ko dolazi – od granica do mesnih zajednica. S njim se slaže i general u penziji Momir Stojanović, koji podseća da je on još 2004. upozoravao na opasnost od prodora vehabijskog pokreta.
- Deset godina kasnije vidi se da su oni postali naša realnost. Okupljaju se u džamijama, poseduju video-kasete na kojima se veličaju teroristički napadi i prikazuju bombaši-samoubice. Glavni problem je to što mi nemamo zakonsku regulativu koja će sankcionisati takve namere i udruživanja. Koliko mi znamo o njihovim vezama, tokovima finansiranja, edukaciji i vojnoj obuci, indoktrinaciji? Nedovoljno, a to je dvostruka opasnost – na spoljnopolitičkom planu jer pokazujemo da blagonaklono gledamo na problem, ali i po bezbednost naše zemlje – zaključio je bivši direktor Vojnobezbednosne agencije.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP