Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROKUPLJE

Štrajk glađu zbog neisplaćenih plata

Autor: Lj. Mitić | 18.06.2015 - 14:35:00h | Komentara: 5

Šesnaest radnika Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju predvođeni direktorom Aleksandrom Radulovićem od ponedeljka će kolektivno stupiti u štrajk glađu, jer od septembra nisu primili plate, nisu im uplaćeni doprinosi i nemaju overene zdravstvene knjižice.

Prokuplje Radnici PSS ispred prostorija

Direktor sa radnicima ispred prostorija PSS | Foto: Ljubiša Mitić

Oni su nadležnom ministarstvu uputili dopis u kome između ostalog traže potpisivanje ugovora za 2015. godinu, isplatu četvrtog kvartala za 2014. godinu za obavljene poslove, smenu rukovodioca grupe za savetodavne poslove.

Radnici ove službe tvrde da su se obraćali svim nadležnim institucijama u zemlji, od kabineta predsednika do premijera Vučića. Direktor Radulović smatra da njegova služba trpi „sankcije“ nadležnog ministarstva poljoprivrede jer je on kao direktor došao do saznanja o navodnim kriminalnim radnjama rukovodioca grupe za savetodavne poslove Veljka Đorđevića i Ane Bogunović pri Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.


- Ja kao direktor PSS u Prokuplju došao sam do informacija o nezakonitim radnjama pomenutih službenika ministarstva. Imam dokaze da su za najmanje tri projekta oprane višemilionske cifre i svu dokumentaciju sam prosledio nadležnim institucijama da se ispita čitav slučaj. Zbog dopisa koji smo poslali, služba trpi samovolju dvoje službenika koji iz ličnih razloga žele da nas ugase - tvrdi Radulović i naglašava da im ministarstvo duguje oko 13 miliona dinara, te da su im zbog neizmirenih računa isključeni telefon, preti im isključenje struje, ali i izbacivanje iz prostorija koje koriste u zakup. Poljoprivredna stručna služba u Prokuplju je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede i osnovana je pre pet godina.
 

Poslednji komentari
  • tt Vreme: 18.06.2015 18:51h

    Koga vi savetujete kukala vam majka!

  • DM Vreme: 19.06.2015 20:13h

    Pa najgore je to što direktor Aleksandar Radulović oprao milione i milione kroz službu u kojoj radi da nema pravo da bilo koga proziva.A sastav radnka u službi je katastrofalan.Ali iza njega stoji moćna SNS.Ovu službu treba ugasiti.A što se tiće strajka glađu,to neće ići s obzirom na to koliki su narodski rečeno đuvečari.Mi to iz Prokuplja najbolje znamo.

  • marko Vreme: 19.06.2015 22:50h

    A šta vi radite inače, pa tražite platu?

  • NN Vreme: 20.06.2015 11:59h

    Lopina ( direktor) pokrao 13 miliona, a sad trazi da mu se opet uplate pare. Plate nisu isplacene po 2 godine,nemaju upalcene doprinose, zdravstveno... Zemljo Srbijo!!!!

  • ljutko Vreme: 23.06.2015 14:21h

    Pa savetuju takve ko ti(sa nepotpunom OŠ) !Inače,Inače u zemljama EU(za tvoju informaciju),saradnja sa poljoprivrednom stručnom službom je uslov za državne subvencije !E sad,što su Srbi endemski pametan narod,pa sve najbolje znaju...Zato nam tako i ide !Polupismeni smatraju da školovani ljudi treba da rade za džabe !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP