Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEKAJU RAZGOVOR SA PREMIJEROM

Štrajkači glađu u Valjevu odbijaju lekarsku pomoć!

Autor: Beta | 05.10.2014 - 12:21:00h | Komentara: 0

Ratni veterani iz nekoliko gradova Srbije, koji u Valjevu drugu sedmicu štrajkuju glađu, saopštili su danas da odbijaju lekarsku pomoć.

Velimir Milošević

Velimir Milošević | Foto: P. Vujanac

Tu odluku doneli su svako za sebe. I Velimir Milošević iz Kruševca, koji je pre tri dana ekserom na dlanu prikucao daščicu sa porukom predsedniku Vlade “Vučiću, hvala ti što brineš o borcima”, odbija da ode u bolnicu na previjanje.
“Ako ‘visočanstvo’ premijer Vučić neće da dođe na razgovor sa borcima, učesnicima ratova u SFRJ 1990-1999, a kamo li da reši naše probleme, mi moramo da radikalizujemo štrajk, navodi se u saopštenju dostavljenom jutros agenciji Beta.
Štrajkači glađu traže donošenje Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, uredbe o obaveznom zdravstvenom osiguranju boraca, ratnih vojnih invalida i dece poginulih i umrlih učesnika ratova 1990-1999, kao i obećane isplate ratnih dnevnica.

Njih je tokom štrajka u Valjevu posetio i pružio im podršku predsednik Pokreta veterana Srbije Aleksandar Dujović. Dujović je štrajkače glađu zamolio da se ne povređuju, kako je to sada učinio Milošević, a tokom januarskog štrajka Nebojša Milenković iz Vlasotinca, koji je sebi tada odsekao mali prst na levoj šaci. Dujović takođe smatra da je predstavnike dva druga boračka udruženja Željko Vasiljević i Mile Milošević politički instrumentalizovala aktuelna vlast (koja ih je uključila u Savet za rešavanje problema veterana).

Vasiljević i Milošević su na pres konferenciji u Beogradu štrajkače glađu u Valjevu optužili da ih je zloupotrebila Socijalistička partija Srbije (SPS). Oni smatraju da je štrajk nepotreban jer će se predlog Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti tokom oktobra naći pred Vladom Srbije i u skupštinskoj proceduri.

Štrajkači glađu u Valjevu su te optužbe energično demantovali i Vasiljevića i Miloševića optužili da do sada ništa nisu uradili za “boračku populaciju”, te da bi trebalo da objasne kako su trošili novac namenski dobijen za rešavanje problema boraca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP