Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORODICA TRAŽI PRAVDU

Štrajkuje glađu da mu ne bi srušili kiosk!

Autor: Gane Đorđević | 01.05.2015 - 19:07:00h | Komentara: 6

Dragoljub Mitrović od jutros štrajkuje glađu u centru Banje Vrujci jer je komunalna inspekcija nameravala da buldozerom ukolni kiosk u kome njegova nevenčana supruga Radmila Miletić godinama prodaje suvenire.

Štrajkuje glađu Banja Vrujci

Mitrovići ne daju kiosk | Foto: Gane Đorđević

 
Bračni par je još u martu 2007. godine prijavio domaću radinost pod imenom "Srpske slave", i kako tvrde, jedini u Banji redovno plaćaju porez za tu vrstu delatnosti. Oni godinama u centru Vrujaca, pored starog bazena, prodaju suvenire koje sami izrađuje u sopstevnoj radionici, od čega žive i izdržavaju decu.

Pre izvesnog vremena JKP "Čistoća" iz Mionice raspisalo je licitaciju za dodelu tezgi na novoj pijaci u Vrujcima ali su Dragoljub i Radmila izgubili u nadmetanju jer su ponudili manje novca od konkurencije. Zbog toga su nastavili da na starom mestu prodaju suvenire sve dok "Čistoća" jutros nije poslala buldozer koji je trebao da ukloni njihov kiosk.

- Suprug će štrajkovati glađu do smrti. Mi tražimo samo pravdu. Jedini u Vrujcima godinama regularno prodajemo suvenire i za to plaćamo porez. Na nameštenoj licitaciji nas je pobedila žena koja sada prodaje garderobu mada je to mesto bilo predviđeno za prodaju suvenira - ogorčeno kaže Radmila koja je sličan problem imala još pre tri godine ali je tada uspela da se nagodi sa opštinskim vlastima.

Direktor "Čistoće" Zoran Čitaković međutim tvrdi da bračni par za svoju suvenirnicu nikada nije plaćao zakup i da su u opštini Mionica rešili da zavedu red u Banji Vrujci, pa su zbog toga nedavno izgradili pijacu. On tvrdi da su Dragoljub i Radmila imali šansu da regularno dođu do mesta na kome su bezbedno mogli da prodaju svoju robu.

- Njihov kisok se nalazi na privatnom posedu i sada njegov vlasnik od nas zahteva da odatle uklonimo sve nelegalne objekte. Raselili smo 30-ak kioska i tezgi samo sa Radmilom i njenim suprugom imamo problem. Uostalom na novoj pijaci ima još uvek slobodnih tezgi i mi smo spremni za dogovor - tvrdi Čitaković.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 01.05.2015 21:36h

    Koja bjedna drzava

  • ds222 Vreme: 02.05.2015 10:44h

    Ako na neki clanak "NEMA KOMENTARA -CENZURISANA" cemu ste ga objavili ,jer to znamo i iz drugih medija (Liberland )!??????????????????

  • Radovan Vreme: 02.05.2015 13:10h

    Slika pijace pomenute banje: Prašnjavi kamenjar. Čovek prodaje papuče, pored njega žena sa povrćem i sirom, a pored nje još jedna sa gaćama i šorcevima, te se njih dve svađaju koja je prva zauzela mesto.. Pitanje za opštinsku vlast. Da li tako izgleda uređena pijaca i da li je to rešavanje problema ili izazivanje istog? Dragane, iselite kiosk, ali nena pijac, nego iz te selendre.

  • tanja Vreme: 02.05.2015 14:07h

    Sram da ih bude jedina tezga u Vrujicima gde turisti mogu da kupe lep suvenir i to hoce da uklone.

  • Goran Gavrilovic Vreme: 02.05.2015 14:21h

    Napred Dragane, tvoja muka je muka svih proizvodjaca suvenira!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP