Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ADVOKATSKA KOMORA SRBIJE (AKS)

Štrajkuju advokati u celoj Srbiji!

Autor: Ekipa Alo! | 24.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Advokatska komora Srbije (AKS) donela je odluku da svi advokati u zemlji stupe u štrajk od sutra do kraja sedmice u znak nezadovoljstva zbog povećanja poreskih obaveza za paušalno plaćanje dažbina, javio je Tanjug.

Dragoljub  Đorđević

Dragoljub Đorđević | Foto: Boško Karanović

Beogradski advokati su rad obustavili još prošle srede, a na prekjučerašnjoj skupštini AKS-a odlučeno je da od 25. juna do 27. juna u štrajk stupe advokati iz cele zemlje, rekao je Tanjugu predsednik AKS-a Dragoljub Đorđević.


To znači da se neće održavati suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca. Advokati takođe neće zastupati stranke ni pred drugim organima, čak ni u hitnim predmetima.
Do obustave rada je došlo, jer su nezadovoljni višestrukim povećanjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage nova poreska rešenja koja se odnose na advokaturu i paušalno plaćanje poreza. Jedini izuzetak predstavljaju predmeti u kojima rok za izjavljivanje pravnog leka (žalbe) ističe u toku trajanja obustave rada.

Ministarstvo finansija, koje je donelo spornu Uredbu, kojom je povećano paušalno oporezivanje advokata, smatra da je protest advokata neosnovan.
Poslednji komentari
  • Anja Vreme: 24.06.2014 12:23h

    Boze kako ove advokate nije sramota, toliko se bogate na racun ovog naroda, a zale se da su im sada veliki porezi, sram vas bilo, da li treba da se smanje penzije koje su mizerne, a vas da ostave na miru poreznici jer vama mnogo treba, od skupocenih automobila, nekretnina, aviona i do luksuznih turistickih putovanja. Samo jedan ugovor o poklonu < jedna ipo strana>morala sam advokatu da platim EUR 150. E pa gospodo jos jedanput SRAM VAS bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP