Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER VUČIĆ SASTAO SE JUČE SA SINDIKALCIMA

Strateški partneri za 40 preduzeća!

Autor: E. A. | 14.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Država je na dobrom putu da pronađe rešenja za oko 40 preduzeća u restrukturiranju“, najavio je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, dodajući da su „sigurni da za 40 od 156 preduzeća može da se nađe strateški partner“.

Sad se vozi taksijem: Ljubisav Orbović stiže na sastanak sa Vučićem

Sad se vozi taksijem: Ljubisav Orbović stiže na sastanak sa Vučićem | Foto: Aleksandar Stanković

„Svi bismo bili zadovoljni da za jedan broj zaista nađemo rešenje, i to iz različitih privrednih sektora - građevinskog, metalskog, ‘Azotare‘, ‘MSK Kikinda‘, PKB-a, PIK ‘Bečeja‘ do kompanija kao što su ‘14. oktobar‘, ‘Petoletka‘ i ‘Fabrike vagona‘, gde smo već uložili 60 miliona dinara“, rekao je Vučić. On je istakao i da se nazire rešenje za FAP i „Ikarbus“, a za njega je ključno, kako je rekao, to što su od sindikata tražili i dobili podršku da se sve u tim preduzećima ne tretira kao imovina.


Predstavnici sindikata, koje je predvodio Ljubisav Orbović, , prema rečima premijera, tokom razgovora bili su realni i korektni. Najavljujući formiranje posebnih sektorskih komisija koje će raditi u svim oblastima i razmotriti sve probleme u preduzećima u restrukturiranju, Vučić je naveo da su u tome tražili podršku Saveza sindikata, ali da će je tražiti i od drugih sindikata „da bismo videli gde smo najbliži da nešto privatizujemo od 584 firme, od kojih mi za 156 kažemo da su u restrukturiranju“.

Sastanak Vučića i sindikalaca

Sastanak Vučića i sindikalaca | Foto: Vesna Lalić


„Teško breme i veliku muku nam je neko ostavio i mi ćemo, zajedno sa sindikatima, rešiti dobar deo tih problema“, istakao je premijer, uz napomenu da je „Simpo“ od sada u restrukturiranju, a da se smederevska „Železara“ ne vodi kao takva.

Premijer je najavio i da će danas po podne biti objavljen ugovor s „Etihadom“. On je poručio da će novinarima doneti taj ugovor i da će on najverovatnije moći da se pogleda i na internetu. Vučić je rekao da nema šta da krije i da je ponosan na tu činjenicu.

Nekad beše srednjak  iz luksuzne „škode“...

Nekad beše srednjak iz luksuzne „škode“... | Foto: Miloš Perić

Orboviću, gde je „škoda superb“?

Vođa sindikalaca Ljubisav Orbović juče je na sastanak u Vladu stigao taksijem, a ne luksuznim automobilom „škodom superb“, čijih udobnih sedišta nije mogao da se odrekne čak ni za vreme radničkog protesta, zbog čega je bio prozivan u javnosti. Verovatno je i sam shvatio da nije baš prikladno da se neko ko bi trebalo da štiti prava radnika i zdušno bori za njih vozika automobilom čija cena ide do čak 30.000 evra, pa se ovog puta odlučio za taksi. Orbović je posle razgovora rekao da očekuje da će sastanak s premijerom biti prekretnica.

Poslednji komentari
  • Tatjana Vreme: 14.08.2014 13:17h

    Kako ovi sindikalisti cuvaju svoje fotelje i plate! Da li se moze u nasoj zemlji pojaviti neko ko ce voditi Sindikat,a da bude posten i da se zaista bori za svoj narod? Da li je to moguce u nasoj drzavi?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP