Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOKANTNO!

Strava u Srbiji: Terali decu ometenu u razvoju da iskopavaju špriceve! (VIDEO)

Autor: Ekipa | 03.08.2013 - 11:52:00h | Komentara: 4

Štićenici Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku poslali su redakciji Alo.rs šokantne snimke u kojima su prikazana deca, štićenici ove ustanove, koja golim rukama iskopavaju špriceve po direktivi svojih vaspitača!

Dete iskopava medicinski otpad!

Dete iskopava medicinski otpad! | Foto: Screenshot sa sajta

Dejan Nestorović iz "Sigurne pozicije", koji je nedavno posetio štićenike doma u Veterniku kod Novog Sada, rekao je su deca bila zastrašivana i da je na njih vršen pritisak da ćute o ovom događaju.

Prema njegovim rečima, nekoliko zaposlenih u domu pretilo je korisniku doma B.G. (25) da će centar i dom preduzeti određene radnje protiv njega.
Na video snimcima se vidi se kako štićenici doma sa nastavnicima iskopavaju veću količinu medicinskog materijala, kao što su igle za špriceve, kapi za nos, antibiotici, infuzije, plazme i analgetici. Većina mališana na rukama nema čak ni zaštitne rukavice.

Direktor doma u Veterniku: Sve je poteklo od stripera!

Direktor doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku Zoran Arbutina objasnio je za ALO o kakavom otpadu je reč. Prema njegovim rečima snimci su dospeli u javnost kako bi se diskreditovala ustanova u kojoj pored specifičnog rada, ima mnoštvo lepih stvari i događaja.


-Sve je to poteklo od stripera Dejana Nestorovića, koji se pojavljuje kao nekakav zaštitnik naših štićenika. Za vreme sankcija i kriza u Dom je stizala razna “pomoć”, koja uopšte nije bila za nas. Po nalogu kordinatora Doma Bajac Manojla, za vreme bombardovanja 1999 godine. taj otpad je zakopan u jednom delu dvorišta. Kada je 2011.godine ravnan teren za pravljenje igrališta, taj otpad je primećen. Radovi su odmah obustavljeni i teren je ponovo zatrpan, ali su štićenici posle po tome preturali i snimali mobilnim telefonima, da bi se tek posle dve godine snimci pojavili. – za ALO objašnjava Arbutina, dodajući da će preduzeti sve zakonom propisane mere protiv lica koja pokušavaju da obmane javnost.
 

Kako nezvanično saznajemo medicinski otpad koji su skupljala deca u dom je stigao donacijom, a nadležno osoblje ove ustanove naredilo je da se taj otpad zakopa u zemlju i baci u šahti pored dečijeg igrališta.

Štićenik doma, čije ime je poznato redakciji, tvrdi da su deca bila potpuno prestravljena, kao i da je ceo proces vađenja opasnih materijala bio urađen pod punim znanjem nadležnih u toj ustanovi.

Deca su počela golim rukama da iskopavaju medicinski otpad u prisustvu vaspitača, psihologa i medicinskog radnika Milana R. koji se tu zatekao.
Kako kažu u "Sigurnoj poziciji", deca su iskopala oko pet velikih vreća neiskorišćenog medicinskog materijala, a u ovoj NVO sumnjaju da u zemlji ima još deponija sa lekovima, koji nisu prošli adekvatno sanitarno-tehnološko uništavanje.

Redakciji "Alo.rs" snimak su poslali korisnici doma u Veterniku.

Poslednji komentari
  • marko dj Vreme: 03.08.2013 13:44h

    streljanje organiyatora ....odmah....

  • sramota Vreme: 03.08.2013 14:40h

    Boze da li je ovo neko procitao od ministra, ljudi koji su zaduzeni za zastitu osoba sa posebnim potreba.!!!!!! E,neradi se o njihovoj deci,zalost i tuga!!!!!!

  • MIRJANA STEVANOVIC Vreme: 04.08.2013 12:02h

    SRBIJO LOGORE SMRTI!

  • Selena Pesic Vreme: 10.08.2013 15:32h

    Bastovan zauzeo radno mesto Defektologa ,a moje dete koje je zavrsilo sve u roku i to upravo taj smer vec cetiri godine ceka posao ,pritom na birou savetuju prekfalifikaciju.Sramota za ceo sistem ali oni svi izgleda imaju djon obraz.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP