Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ADVOKAT DARKA ŠARIĆA NA SASLUŠANJU U TUŽILAŠTVU

Štrbac peva o Lazareviću

Autor: S. Vojinović | 25.02.2014 - 08:26:00h | Komentara: 2

Advokat Radovan Štrbac ove nedelje biće saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog krivične prijave da je informacije o praćenju šarićevaca koje je dobijao od Branka Lazarevića prosleđivao ovoj kriminalnoj grupi, saznaje „Alo!“

Branko Lazarević,  bivši šef Dačićevog kabineta

Branko Lazarević, bivši šef Dačićevog kabineta | Foto: Dušan Milenković

Krivična prijava za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i odavanja tajni, za sada, obuhvata četiri osobe - Branka Lazarevića, Borisa Garu, prvog čoveka službe za specijalne istražne metode (tajno praćenje i prisluškivanje...) advokata Radovana Štrpca, i odbeglog mafijaša Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana.


Umesto na saslušanju,
skijao na Kopaoniku!

Radovan Štrbac je prošle srede trebalo da se pojavi na saslušanju, ali je svoj nedolazak, kako saznajemo, pravdao kod tužioca zimovanjem na Kopaoniku koje koje je ranije uplatio! Juče smo pokušali da dođemo do njega, ali nismo mogli da ga nađemo na brojevima dostupnim redakciji.

- U narednih nekoliko dana u Tužilaštvu za organizovani kriminal biće saslušano više ljudi koje je Lazarević pominjao prošle nedelje. Među njima je i Radovan Štrbac.

On je, prema onome što je tužilaštvo do sada prikupilo, bio ne samo Šarićeva desna ruka, već i čovek koji je bio očigledno čovek od poverenja kako Lazarevića, tako i ovog narko-klana!

Neko ko je puno poverenje uživao kod svih njih - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz tužilaštva.

Advokat  Radovan  Štrbac

Advokat Radovan Štrbac | Foto: Stevan Dojčinović / CINS

Podsetimo, Mile Jerković, vojvođanski biznismen svedok u postupku protiv Šarićeve grupe i osumnjičeni za pranje novca za njega, na sudu je svedočio i o odnosu Branka Lazarevića i Štrpca. I upravo njegov iskaz uzet je kao ključno svedočenje.

- Jednog dana Štrbac je uplašen došao i rekao mi: „Pazi, Mile, sve nas slušaju, i mene i tebe i Darka.“ Drugi put mi je rekao i da nas prate. Pitao sam ga odakle mu ta informacija da nas prisluškuju. Odgovorio mi je da je to preneo gospodin Lazarević iz MUP-a Srbije. Njih dvojica bili su, inače, dobri prijatelji. On ga je zastupao pre nekoliko godina kad je Ljubljanska banka otišla iz Jugoslavije. Ostala su neka potraživanja od košarkaškog kluba Partizan. To su bile veće sume. Štrbac je zastupao Lazarevića i ostale članove Upravnog odbora kluba. Izdejstvovao im je da oni novac dobiju na ruke, a ne klub. Štrbac je uvek potencirao koliko mu je Lazarević zahvalan - ispričao je Jerković na sudu.

Jerković u svedočenju dalje kaže:
- Saopštio mi je i da mu je Lazarević rekao da nas prate, ali da je to sve pod kontrolom, da će on to držati i ako bude trebalo da nas hapse, mene, Šarića i Štrpca, da će on obavestiti Štrpca o tome. Posle izvesnog vremena, Štrbac opet dolazi i kaže: „Sklanjaj telefone. Dobio sam dojavu od Lazarevića da nas prate, a možda će i da nas uhapse.“ Naredio je i da prekinemo svaku komunikaciju s Darkom i da pobacamo telefone. Šarić je predložio da bacimo naše telefone i da uzmemo sedam - osam preko kojih ćemo komunicirati. Odbio sam da bacim telefone i nastavio sam da ga koristim - kazao je Jerković.

Ipak, zbog opasnosti od prisluškivanja, grupa je odlučila da komunicira iz javnih govornica.

Vođa narko-klana Darko Šarić

Vođa narko-klana Darko Šarić


- Onda mi je rekao da ni on neće više kontaktirati s gospodinom Lazarevićem, već će to činiti njihove supruge. Njih četvoro su često išli i na ručak. U to vreme meni je rečeno u Agenciji za privatizaciju da Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala kontroliše kompletnu privatizaciju, mene i moju porodicu. Ja sam to preneo Štrpcu, a on je obećao da će ići kod gospodina Lazarevića da vidi o čemu se radi - rekao je Mile Jerković.

Štrbac je još ranije optužen da je za račun Darka Šarića kupovao preduzeća po Srbiji i na taj način „prao“ novac „zarađen“ prodajom kokaina iz Južne Amerike. Iznoseći odbranu na glavnom pretresu u februaru 2011. godine, Štrbac je kazao da je firme kupovao za sebe, a ne za Šarića, a da se njegovim imenom služio zbog autoriteta.
Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 25.02.2014 10:28h

    "preozbiljno sudstvo" čovek koji je optužen za organizovani kriminal ne odaziva se pozivu za saslušanje jer skija na kopaoniku i sud to prihvata. Ja predlažem da ga sačekate još koji dan sada će da počnu visibabe i jagorčevine pa kad je već čovek na planini neka iskoristi i nabere.

  • mira Vreme: 25.02.2014 12:19h

    Postaje jasnije kako je opstajala bivsa vlast. Preko tajkuna koji su pare zaradjivali sto krimimnalom sto kredititima kod propalih banaka, koje su propale zahvaljujuci njima, vlast je rasprodavala drzavnu imovinu od cega je opstajala. Kada vise nije bilo sta da se proda, pocelo je pucanje po savovima, a sve preko grbace nesretnog naroda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP