Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČEPURIN:

Stručnjaci pažljivo da razmotre izvoz „fijata” u Rusiju

Autor: Ekipa Alo! | 30.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Uslove za bescarinski izvoz na rusko tržište automobila „Fijata” koji se proizvode u Srbiji treba pažljivo da razmotre stručnjaci, rekao je juče Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, odgovarajući na pitanje o mogućnostima za takav izvoz.

„Fijat 500L“

„Fijat 500L“ | Foto: AFP

Ne isključujući mogućnost da ono bude na dnevnom redu predstojeće posete visoke srpske delegacije Moskvi sa premijerom Ivicom Dačićem na čelu, Čepurin je ukazao na činjenicu da sama Rusija proizvodi tri miliona automobila, kao i da postoje dogovori sa investitorima - nemačkim, japanskim, korejskim kompanijama koje su uložile novac u Rusiji, pa čak i sa izvorno ruskim kompanijama.

Italijani na čekanju:  Aleksandar Čepurin

Italijani na čekanju: Aleksandar Čepurin | Foto: Miloš Miškov


„U rešavanju ovog pitanja postoje određeni principi - jedan je da se pomogne Srbiji, a drugi je da to bude uzajamno korisno. Eksperti treba da vide da li to može da se uradi ili ne sme, da li će dogovori biti narušeni li ne. Takođe, radi se i o carinskom savezu Rusije, Belorusije i Kazahstana i to pitanje mora i sa njima da se uskladi, sve tri zemlje treba da se sa tim slože”, zaključio je on.

Ambasador Fransoa-Gzavije Denio

Ambasador Fransoa-Gzavije Denio | Foto: FoNet

Francuski ambasador: Očekujemo ukidanje subvencija za „500 L”


Francuski ambasador u Beogradu rekao je da očekuje da će Vlada Srbije „bez odlaganja” vratiti pravu konkurenciju na automobilskom tržištu. Povodom subvencionisanja prodaje vozila „Fijata”, ambasador Fransoa-Gzavije Denio je u pisanoj izjavi ukazao da se time narušavaju konkurencija i obaveze iz trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom. Denio je rekao da „deli tu zabrinutost sa Evropskom komisijom”, koja je svoje tiho upozorenje već uputila Vladi Srbije.
Podsetimo, „Fijatovi” automobili proizvedeni u fabrici u Kragujevcu moći će da se kupe po 3.000 evra nižoj ceni u Srbiji zahvaljujući subvencijama Vlade Srbije za otvaranje radnih mesta koje će „Fijat” preusmeriti na popust u kupovini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP