Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEZIVO!

Stručnjaci tvrde: NATO će ubiti još 10.000 Srba!

Autor: vesti-online.com / A. O. | 27.03.2013 - 09:55:00h | Komentara: 0

Britanski biolog Rodžer Kofil upozorio je javnost da će od posledica osiromašenog uranijuma bačenog za vreme NATO bombardovanja na Balkanu umreti još 10.000 ljudi!

- Prema mojim proračunima, od raka izazvanog posledicama bombardovanja osiromašenim uranijumom, u narednom periodu umreće još najmanje 10.150 ljudi. Neće biti pošteđeni ni vojnici Kfora, bolničari. Jednom rečju, svi koji su se u to vreme zatekli u pomenutom delu Balkana - citirao je Bi-Bi-Si Kofilov govor na jednoj konferenciji u Londonu.

Čovek se popeo na zgradu! - Srušeni Generalštab

Srušeni Generalštab za vreme NATO agresije 1999. | Foto: Beta

Kofilovi podaci dodatno bacaju svetlo na tvrdnju instituta "Dr Milan Jovanović Batut" koji je otkrio tihu epidemiju malignih bolesti.

Tada je zabeleženo da je kod muškaraca učestalost obolevanja od raka prostate porasla za čak 60,3 odsto, raka mokraćne bešike za 36,6, raka debelog creva za 28,6, a karcinoma pluća za 15,5 odsto, prenose "Vesti Online".

Kontrola život znači!

Sve češća kancerogena oboljenja!| Foto: freedigitalphotos.net

Kod žena prednjači porast obolevanja od tumora debelog creva za 24,6 odsto, pluća za 23,7, a tumora materice za 17,1 odsto. Stručnjaci procenjuju da zbog bačenih bombi sa osiromašenim uranijumom čak 80 odsto stanovništva Srbije u telu nosi kancerogeni gen.

Pored svih upozorenja država Srbija nije adekvatno reagovala na ovaj ozbiljan zdravstveni problem.
 

- Mislim da se prenebregava opasnost od osiromašenog uranijuma koji deluje mnogo godina posle bombardovanja i to vidimo po povećanoj zastupljenosti kancerogenih oboljenja. Ovo pitanje se ne otvara dovoljno često i dovoljno ozbiljno - upozorava Milica Vojić-Marković, predsednica Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije.

Država takođe ignoriše želju građana, obolelih od kancera, da tuži NATO, a u ovu nameru su imali i pojedinci albanske nacionalnosti, koji su na Kosovu zadobili maligna oboljenja od posledica zračenja nakon bombardovanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP