Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

“POLJOPRIVREDNICI” VANREDNO STANJE ISKORISTILI ZA PUTOVANJA PO INOSTRANSTVU

„Stručnjacima“ Moskva i London bliži od Obrenovca!

Autor: A. Medaković | 23.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Pedesetočlana delegacija Ministarstva poljoprivrede, koja je usled najvećih ikad zabeleženih poplava u zemlji otputovala u Brisel, o čemu je naš list juče pisao, nažalost nije jedina kojoj su putovanja milija od obaveza koje nalaže vanredno stanje! Kako „Alo!“ saznaje, još jedna tročlana grupa iz istog ministarstva, i to predvođena Vladimirom Raketićem, načelnikom odeljenja za lekove, otputovala je 19. maja u francuski grad Lion.

Budimir Plavšić

Budimir Plavšić

Nakon sedmodnevnog puta, Raketić ima već isplanirano novo putovanje, na konferenciju u London. Međutim, tu nije kraj, jer je na putovanje prošle nedelje, kada je potop i počeo, otišao i Budimir Plavšić, načelnik odeljenja za zdravstvenu zaštitu životinja. Kako naš list doznaje, njegov put ipak ne može da se nazove službenim, jer nije dobio odobrenje ministarke Snežane Bogosavljević Bošković, već je uzeo godišnji odmor kako bi prisustvovao konferenciji Svetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja (OIE) u Moskvi.


- Plavšić je tražio od ministarke da mu potpiše troškove puta, što ona nije uradila, pa je onda naprasno odlučio da uzme godišnji odmor i svejedno je otputovao. Problem je u tome što je on otišao privatno da na konferenciji koja je održana 13. i 14. maja u Moskvi predstavlja ministarstvo. Da ne spominjem da je on glavni epizootiolog u zemlji, odnosno prvi čovek za zarazne bolesti kod životinja - navodi naš izvor iz ove institucije, koji dodaje da je Plavšić prošle godine proveo 275 dana na službenim putovanjima u inostranstvu.

Ali ni to, kako ističe on, nije bilo dovoljno, već se odmah po povratku spakovao za novi put, u Španiju.
- Plavšić je već bio spreman i za taj put, na koji je trebalo da otputuje ove nedelje, međutim, nije otišao jer je ministarka u međuvremenu zabranila putovanja - navodi naš sagovornik.

Iz Ministarstva poljoprivrede do zaključenja broja nismo dobili odgovor na pitanja koliko ljudi iz ove institucije je trenutno na službenim putovanjima te da li je Budimir Plavšić samoinicijativno otputovao u Moskvu na konferenciju OIE, odnosno da li je tačno da je ministarka zabranila dalja putovanja u inostranstvo.

Snežana Đurić

Snežana Đurić

Sekretarka u Italiji


Da javašluk ne vlada samo Ministarstvom poljoprivrede, potvrđuje i slučaj Snežane Đurić, sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, koja je, kako naš list saznaje, dala preporuku da se zbog poplava ne ide u školu 15. i 16. maja, u vreme kada je već krenula ličnim automobilom na produženi vikend u Italiju.
- Nije tačno da nisam bila u zemlji u vreme donošenja odluke o prekidu nastave u beogradskim školama. Na put sam otišla zbog neodložnih porodičnih obaveza 15. maja rano ujutro. Nije tačno da sam se vratila posle četiri dana. Za proglašenje vanredne situacije saznala sam 15. maja u 14 časova i vratila se u Beograd 17. maja, čim sam uspela da organizujem povratak - istakla je u odgovoru našem listu Đurićeva.

Poslednji komentari
  • Stojan Vreme: 23.05.2014 10:03h

    276 dana na putovanjima po svetu!? Da li smo mi normalni sto sve to placamo?!

  • mr.burns from simpsons Vreme: 23.05.2014 10:08h

    predlazem da se sirotani ne muce putovanjima da ostanu tamo gde su kad za srbiuj nisu

  • Tatjana Vreme: 23.05.2014 13:20h

    Na ova radna mesta su dosli nestrucni ljudi! Verovatno su na ova putovanja otisli da nauce nesto, bojim se da im je cilj da se provedu!A tu su verovatno i dnevnice!

  • Mica Vreme: 23.05.2014 17:13h

    Pa ko ce jos poverovati ovak providnim tekstovima?

  • Nesa Pesa Vreme: 24.05.2014 15:50h

    Neko je malo-mnogo ljubomoran pa iznosi kontradiktornosti: zna se da u toku godine nema vise od 220-250 radnih dana pa niko ne moze da bude na putu 275 dana. Isto se zna da nije bilo nikakve konferencije OIE u Moskvi (www.oie.int). Bolje da kreativni dopisnici zasuku rukave i odu da pomognu unesrecenim ljudima u poplavljenim podrucjima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP