Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLEDI NOVO POSKUPLJENJE

Struja od 1. avgusta skuplja za 11 odsto?

Autor: Ekipa Alo! | 10.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dobila je zvaničan zahtev EPS-a za poskupljenje struje za domaćinstva od 10,9 odsto, saopštila je AERS.

Agencija za energetiku  treba da odobri  zahtev EPS-a

Agencija za energetiku treba da odobri zahtev EPS-a | Foto: Dimitrije Goll

U Agenciji su naveli da se može očekivati da struja poskupi od 1. avgusta, imajući u vidu da je neophodno da preduzeće „EPS snabdevanje“ 15 dana ranije obavesti potrošače o tome. Predlogu za poskupljenje struje prethodila je intervencija Agencije da „EPS snabdevanje“, koji je ranije tražio da to poskupljenje bude još veće, ukloni sve neopravdane troškove iz tog zahteva o poskupljenju.

U AERS-u preciziraju da su „EPS snabdevanje“ i pet privrednih društava za distribuciju električne energije dostavili AERS-u odluke o novim cenama struje za javno snabdevanje i cenama pristupa, odnosno korišćenja sistema za distribuciju struje. Predloženo je da se cene električne energije za domaćinstva povećaju za 10,9 odsto, precizira se u saopštenju i dodaje da će Agencija proveriti da li su podaci koji su im dostavljeni iz tih preduzeća u skladu sa navedenim zahtevima i nakon toga će se izjasniti o tim predlozima.

U Hrvatskoj pojeftinjuje za sedam odsto


Hrvatska elektroprivreda je Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) podnela zahtev za smanjenje proizvodne cene električne energije za kategoriju domaćinstava od 10,7 odsto. Udeo proizvodne komponente u ukupnom računu je oko 60 odsto, što znači da bi realno smanjenje cene bilo između šest i sedam odsto. Pojeftinjenje je rezultat dolaska konkurencije na tržište u Hrvatskoj.

Poslednji komentari
  • tika Vreme: 10.07.2013 09:22h

    Zorana, svuda pojeftinjuje struja, a kod nas poskupljuje, e to nije lepo Da podsetim takodje, da si obecala u predizbornoj kampanji da ces vratitii 2 sata jeftine popodnevne struje, pa nista od toga. Nista od Kolubare i kradja i prevara, nista od enormnih troskova pojedinaca na licne potrebe. Za sve ovo treba da das ostavku, ili budes smenjena !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP