Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SREĆNI PRAZNICI

Struja poskupljuje do 25 odsto!

Autor: E. A. | 11.12.2012 - 14:48:00h | Komentara: 3

Prema rečima Životija Jovanovića, zamenik generalnog direktora EPS-a, cena struje neće rasti do kraja godine, ali početkom sledeće godine poskupljenje je neminovno i to do 25 odsto.

Prema njegovim rečima, sadašnja cena kilovata je 5,1 evrocent, što je najmanje duplo jeftinije nego u zemljama u okruženju, pa tako kilovat je u Sloveniji 20 evrocenti, u Crnoj Gori je 8,80, a Makedonci plaćaju isti 6,16 evrocenti.

Grejanje

Sprem'te se sprem'te, čarape  | Foto: foter.com


- Mislim, da će se poskupljenje biti tokom grejne sezone, ali to zavisi od saglasnosti Vlade Srbije. Neće biti drastičnog poskupljenja i treba očekivati od 20 do 25 odsto. EPS će najverovatnije zatražiti rast cena između 26 i 27 odsto - rekao je Jovanović za Novosti.

Struja

Potrošačima je sada potrebno 50 odsto više struje | Foto: Aleksandar Stanković

Ministarka:Bez poskupljenja
Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da se ne može govoriti o povećanju cenedok se ne završe socijalne karte i nov tarifni sistem.
- Tek negde u periodu kraja grejne sezone možemo razgovarati o evenutalom povećanju cene elektične energije - rekla je ona.
 

Niske temperature ovih dana povećale su potrošnju struje. U odnosu na letnji prosek, potrošačima je sada potrebno čak 50 odsto više električne energije. Potrošnja je sa 80 porasla na oko 120 gigavata.

- Temperature ispod minus 10 stepeni značajno su povećale potrošnju struje - rekao je Jovanović i dodao da je energetska situacija u Srbiji stabilna i da za sada funkcioniše kako treba.
 
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 11.12.2012 17:32h

    a sta ce veci smak sveta nego sto ga mi sami sebi stvaramo.

  • Jovana Vreme: 12.12.2012 05:58h

    A jel znate vi kolika je prosecna plata u toj istoj CG ili Sloveniji? Kad nam date taj prosek, onda imate pravo da dizete cene osnovnog, struje, hleba, vode. Do tada, da li je osnovano, osim da se pune dzepovi nekih na vlasti?

  • Pantelija Vreme: 12.12.2012 08:27h

    Pa gde je sada naša ministarka Zorana, Lajići a posebno Krkobabići ,da nama penzionerima da objašnjenja za ovo najavljeno poskupljenje, pošto za poskupljenje hrane su nas prevarili. Kakve socijalne karte kakvi bakrači! Vama je draga gospodo veoma lepo a za nas vas baš briga. Samo napred ,ali polako biće ponovo izbora a iste greške se dvaput ne prave!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP