Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROGANJANA

Studentkinja: Antić me progoni i treba da odgovara zbog toga

Autor: Blic | 09.04.2014 - 09:06:00h | Komentara: 6

Očekujem da profesor Oliver Antić odgovara za svoje nedolično i diskriminatorsko ponašanje, kaže studenkinja Katarina Pavlović.

Katarina Pavlović

Katarina tvrdi da Antić ne drži predavanja na svom predmetu i da je to javna tajna | Foto: Marko Metlaš

Jedna od najboljih studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, koja ima prosek 9,7, odlučila je da govori za „Blic“ pod imenom i prezimenom nakon našeg jučerašnjeg teksta gde se navodi da je prijavila Antića fakultetu i tužilaštvu.
Ona poručuje da ne odustaje od krivične prijave protiv Antića. Katarina Pavlović je prvo prijavila fakultetu da Antić ne dolazi na ispite od sredine 2012, kada je imenovan za savetnika predsednika Srbije. Nakon te prijave on je Katarinu oborio na ispitu „tako što joj nije dozvolio da završi i jednu rečenicu“. Ona je odmah zatim položila ispit pred komisijom fakulteta iz koje je Antić bio izuzet, na njen zahtev.

- Očekujem da nadležni brzo reaguju kako još neki student ne bi bio progonjen. Antić nikad nije držao predavanje, niti nas je ispitivao, a prima platu za to. To znaju svi studenti i svi na fakultetu - kaže Katarina, koju smo pronašli posle polaganja ispita na kom je dobila još jednu desetku.

Ona navodi da se Antić ponaša vrlo bahato prema studentima.

- Kada se nekad i pojavi na ispitu, jede, razgovara telefonom, prima posete...Ponaša se kao da mu niko ništa ne može i svi ga se plaše, očigledno i profesori, ali i dekan koji ništa ne preduzima. Strahujem da me i dalje Antić posredno ne progoni, s obzirom na to da sam jedina prijavila “javnu tajnu” da nije dolazio na fakultet - kaže Katarina.
Njenu tvrdnju da se Antić ne pojavljuje na fakultetu potvrđuje brojna prepiska studenata na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, i forum studenta “Moje pravo”. Nadežda Pavlović, majka studentkinje, kaže da dekan Sima Avramović nije učinio uslugu njenoj ćerki.

- On je kršio zakon jer je umesto za 24 časa odlučio za 96 sati o njenom prigovoru. Inače, postoji svedok kome je dekan Avramović preneo izjavu Antića o njegovoj moći i beznačajnosti studentkinje - kaže Pavlović.

- Umesto da je već sproveo disciplinski postupak protiv Antića, dekan poistovećuje ugled jednoga s ugledom cele ustanove, što je ravno uvođenju kolektivne odgovornosti - kaže Nadežda Pavlović.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: RAS

Dekan: Oliver Antić nije pretio
Dekan Pravnog fakulteta profesor Sima Avramović demantuje navode iz krivične prijave protiv Olivera Antića.
- U tekstu „Studentkinja tužila Antića“ naveden je deo iz tužbe studentkinje K. P. da je profesor Antić pred dekanom Avramovićem rekao za nju da je „beznačajna, s obzirom na to kakvu on političku poziciju zauzima i da njena reč ne znači ništa u odnosu na njegovu“. Budući da je pomenuta tvrdnja najdrastičnija neistina i pošto način na koji je izneta ozbiljno narušava ugled i integritet profesora, pa i samog fakulteta, ne može se prećutati činjenica da rečenica koja se navodi kao ključna nikada nije izgovorena, niti je pred dekanom Antić izgovorio bilo šta slično - saopštio je Avramović.

Poslednji komentari
  • Student Vreme: 09.04.2014 09:31h

    Vreme je da Vuckove komisije utrce u fakultetske FEUDE i malo - procesljaju. Svaka cast izuzecima, naprimer MEGATRENDU i SINGIDUNUMU, ali DRZAVNI!?

  • zoran Vreme: 09.04.2014 09:48h

    DAJ ČOVEKU VLAST PA ĆEŠ VIDETI KAKAV JE ČOVEK. OVAJ JE GORI OD KOMUNISTA!

  • Slavica Vreme: 09.04.2014 17:35h

    Strasno .Ima i gore gde se divlja i ucenjuje u osnovnim skolama.Moje dete ne ide u skolu dva dan .Prolazi pakao u skoli svi cute.

  • aca Vreme: 10.04.2014 02:12h

    Tako je bre, treba napokon da im pokazemo zube! koleginica u kosovskoj mitrovici je obnovila poslednju godinu faksa jer su neki profesori takvi, svi ih se plase i ako mu se makar ne dopadas nadrljao si.

  • SNS Vreme: 10.04.2014 11:03h

    Reaguj Vucko, ne dozvoli da nas obrukaju bahat profesor i plasljivi dekan. Otkazi bez presedana, pa nek idu na biro obojica, da vide sta je vlast, a i pravda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP