Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA MOLBU KOMŠIJA:

Studentski park će se zaključavati!

Autor: Večernje Novosti | 25.02.2015 - 23:30:00h | Komentara: 0

Najava da će Studentski park kroz mesec dana biti zaključavan od ponoći pa do pet ili šest sati ujutru, podelila je sugrađane. Dok jedni smatraju da je ovo loša odluka, drugi su i te kako za to jer se po njihovoj priči, ovde često skupljaju "sumnjivi tipovi".

Studentski park

Studentski park | Foto: M. Jošida

Reporteri "Novosti" u utorak su posetili ovu zelenu oazu na Studentskom trgu, u kojoj je veliki broj Beograđana iskoristio svoje slobodne vreme za opuštanje po sunčanom danu.

Među mnogobrojnim svetom najviše je kao i uvek bilo studenata sa obližnjeg Prirodno-matematičkog fakulteta. Poznato je da ovde uvek ima sveta, pa čak i u kasnim večernjim satima, kada akademci ostaju da se druže uz pokoje pivo.
Međutim, stalna noćna gužva i galama smetaju sugrađanima iz okolnih zgrada. Tako su oni pre nekoliko dana poslali peticiju Gradskoj skupštini žaleći se da se "tu skupljaju opasni ljudi i da od galame ne mogu da spavaju".
- Kad se uveče vraćam iz pozorišta, ne smem kroz park da prođem nego moram okolo, jer sam čula da otimaju tašne i slično - priča N. B., koja živi u blizini. - Nije samo galama u parku problem, već i buka iz kafića koji su počeli da niču po zgradama u okolnim ulicama.
Ipak, zaključavanje samo prednjih kapija neće sprečiti ulazak s obzirom na to da je park otvoren sa još tri strane, koje nisu ograđene. Takođe, ograda je na nekim mestima toliko niska da se veoma lako može preskočiti.

SAMO GRAFITI RUŽE MALI RAJ
Studentski park kompletno je renoviran 2012. godine, i tom prilikom obnovljene su staze i mobilijari, a sređen je i travnjak. Sada ovo mesto ruže samo grafiti sa nepristojnim parolama, koji su ispisani duže cele betonske ograde.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP