Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PETICIJOM TRAŽE VOZ DO BARA

Subotičani u borbi sa železnicama Srbije

Autor: M.Po. | 27.06.2014 - 15:50:00h | Komentara: 2

Da li su razlog ukidanja voza Subotica-Bar zaista poplave u Srbiji ili nestašica vagona i nemarnost za putnike?

Voz

Oko 60 subotičkih porodica, koje planiraju da otputuju na letovanje na Crnogorsko primorje, juče su uručili peticiju rukovodiocu Sekcije 1 gradske železničke stanice i pismom od gradonačelnika Jene Maglaia zatražili da posreduju u ukidanju odluke Železnica Srbije po kojoj ovog leta neće saobraćati voz za Bar sa polaskom iz najsevernijeg grada u Srbiji.

-Čekaćemo na odgovor nadležnih još dva-tri dana, a ako nam ne izađu u susret ići ćemo do kraja. Poslaćemo peticiju i u Beograd i zahtevati da se našim sugrađanima omogući da lakše i jeftinije, kao što je to bilo decenijama unazad, omogući odlazak vozom na Primorje.

Pruga

Foto: foter.com

Objašnjenje da barski voz iz Beograda ionako dugo putuje zbog korišćenja zaobilaznica, odnosno, skorašnjih poplava, i da bi od Subotice putovanje trajalo čak 24 sata, nije nas zadovoljilo. Savetuju nam da do Bara putujemo iz Beograda, a već idučeg meseca biće polazak i iz Novog Sada. Nisu nam samo objasnili koliko će vremena putnici provesti u vozu do Beograda, odnosno, da nam do Bara ne gine 24 sata putovanja bez obzira da li seli u voz u Novom Sadu ili Beogradu - kaže za Alo Eržebet Lakatoš iz MZ Peščara koja nastavlja da prikuplja potpise peticije kojom se traži vraćanje barskog voza na polaznu stanicu Subotica.

Lajkovačka pruga

Lajkovačka pruga | Foto: @MarkoTanas

 
Na železničkoj stanici u Subotici nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje zašto je ukinut voz za Bar, a to znaju nadležna lica u železničkom medija centru u Beogradu i ovde niko ni o čemu ne sme ni da zucne.

Alo nezvanično saznaje da ukidanje voza za Bar nije posledica nikakvih poplava u Srbiji i dužina putovanja niti manjkavost putnika već nestašica vagona i osoblja.
 
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 27.06.2014 20:05h

    Железница је одувек била ,,чекаоница,, за политичаре са којима владајућа партија тренутно није знала шта ће са њима?Иди тамо и глуми директора па узми стан док ти не нађемо нешто боље!И онда такав политички угуран седне међу железничке искусне инжињере и не зна шта да им каже!Железнички лоби је изузетно слаб и зато је тај превоз на маргинама?Да се ја питам било би другачије!Добра дренажа терена и ето солидне брзине које никако неће бити ,не дај боже,300 км на сат!Таман у Београду извадиш сланину,лук,хлеб ,вино и сир а ти стигао у Ниш?САМО ТРЕБА ВУЧИЋ ДА САРАЂУЈЕ СА МАШИНОВОЂАМА И БИЋЕ БОЉИТКА!Чак да позове и машиновође у пензији?Сви они знају како железница дише или боље речено дрема?

  • saw Vreme: 27.06.2014 20:09h

    koliko ja znam izmedju subotice i beograda nije bilo nista poplavljeno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP